Uyuşturucudan Yargılanan Gencin İfadesi Korkuttu

Samsun'da uyuşturucu ticareti suçundan hakkında dava açılan ve kendisini polise ihbar edince olay ortaya çıkan 29 yaşındaki gencin, mahkemede verdiği ifadede Samsun'da 10-15 yaşlarındaki çocukların sokakta uyuşturucu sattığını söylemesi korku ve tedirginliğe yol açtı.


Samsun'da uyuşturucu madde kullandığını belirterek kendini polise ihbar edip evindeki kavanoz içinde satın aldığı esrarı polise teslim eden 29 yaşındaki E.P. ile kendisine uyuşturucu sattığını iddia ettiği C.Ç.'nin tutuksuz olarak yargılanmasına başlandı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında "uyuşturucu madde kullanmak ve uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan dava açılan gençlerden E.P., bugünkü duruşmada hazır bulunurken, C.Ç. ise duruşmaya katılmadı. Uyuşturucu ticareti suçlamasını kabul etmeyen E.P., "Ben uyuşturucu kullanıyordum. C.Ç.'den içmek için 400 liraya 80-90 gram esrar satın aldım. Kendisinden 600 lira alacağım vardı. 600 lira karşılığında da esrar istedim. Sonra yaptığımın pişman olduğunu düşünerek kendimi polise ihbar ettim ve evdeki kavanoz içindeki esrarı teslim ettim. Samsun'da uyuşturucu bulmak çok kolay. İlyasköy Kavşağı'nda 10-15 yaşlarındaki çocuklar ellerinde uyuşturucu satıyorlar. Daha önceleri uyuşturucuları bunlardan alıyordum" dedi.

Mahkeme heyeti duruşmaya gelmeyen C.Ç.'nin zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA