'3. Uluslararası Antalya Gitar Festivali' Başladı

Antalya'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Gitar Festivali"nin açılış töreninde, Soner Egesel konser verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen festival, Antalya Kültür Merkezi'nde törenle başladı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve dünyanın seçkin gitaristlerini ağırlayan festivali 3'üncü kez düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Antalya'da 3 bin yıldır kültür ve sanatın var olduğunu dile getiren Akyürek, "Antalya'da Aspendos, Myra gibi birçok antik kentte kültür sanat var olmuş. Kente birçok sanat ve kültür etkinliği kazandırdık" dedi.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılış töreninde sahne alan gitarist Soner Egesel, Prelude, Variations, Campo, Carora, Milango, Prelude No.1-2-3, Etude No.1-11, Cancion de Cuna, Ojos Brujos ve El Arpa del Guerrero eserlerini çaldı.
15 Şubat'ta sona erecek festival süresince Ahmet Kanneci, Hüsrev İsfandiyaroğlu, Jorge Cardoso, Sylvie Dagnac, Ignacio Rodes, performanslarını sergileyecek. Klasik gitar atölye çalışmalarında ise farklı ülkelerden gelen klasik gitar virtüözleri eğitim verecek. Yarışma sonucu başarılı olanlara, Arif Türker Gündoğdu yapımı klasik gitar hediye edilecek.
Kaynak: AA