Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı İşık, Kocaeli'de Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Vesayet yapılarından bu ülkeyi tek tek kurtarmış bir iktidar olarak bu son vesayetten de ülkeyi kurtaracağız" dedi.

Işık, Gebze'de partisin aday tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, Gebze'de yaptıkları faaliyetleri anlatarak, özellikle Gebze'yi bilim ve teknoloji merkezi haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Bilişim Vadisi Projesi'ni hassasiyetle sürdürdüklerini ifade eden Işık, bakan olduktan sonra Gebze'de 2 kez Bilişim Vadisi'yle ilgili toplantı yaptıklarını kaydetti.

Işık, en kısa sürede projenin hayata geçmesiyle dünyanın en önemli markalarıyla Türkiye'nin büyüme potansiyeli olan markalarını Gebze'de buluşturacaklarını dile getirerek, Türkiye'nin bilişim teknolojilerinde Gebze'den 'biz de bu alanda varız' diyeceğini bildirdi.
Türkiye'nin geleceğine en fazla hizmet edecek bakanlıklardan birisinin kendi bakanlıkları olduğunu vurgulayan Işık, "Türkiye'yi bilim ve teknolojide çok daha ileriye giden ve bilim ve teknolojinin sonucunda sanayinin üretimini düşük-orta gelir düzeyinden, orta-yüksek düzeye çıkaran bir dönemi yaşayacağız. Türkiye 11 yılda çok önemli işler başardı. İnşallah 2023'de bu ülkeyi dünyanın en güçlü ülkeleri arasına sokmak bize nasip olacak. 2023'de Türkiye'yi dünyanın en fazla ihracat yapan ülkeleri arasına sokmak bize nasip olacak. 2023'de bu ülkenin insanlarını dünyanın en müreffeh insanları arasına sokmak bize naip olacak" diye konuştu.

-"Son vesayetten de ülkeyi kurtaracağız"
Işık, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra "tempo" arttırarak çalışmaya devam edeceklerini belirterek, yapılacak seçimin sadece yerel seçim olmadığını söyledi.

Son dönemde Türkiye'de yaşanan olaylardan sonra 30 Mart yerel seçimlerinin daha da önem kazandığını ifade eden Işık, şöyle konuştu:
"30 Mart seçimleri aynı zamanda Türkiye'de demokrasinin, seçilmiş siyasetin vesayete karşı verdiği mücadelenin seçimi olacaktır. Artık bu ülkede hiç kimse 30 Mart'tan sonra 'bakanları biz belirleriz, milletvekillerini biz belirleriz, bizim borumuz öter' diyemeyecek. Sizlerin sayesinde diyemeyecek. Bu ülke artık 'halkta kim oluyor, halk dediğin cahil cüheladır, biz belirleriz onlar onar' anlayışına son dersi 30 Mart'ta sandıkta tekrar verecek. Vesayet yapılarından bu ülkeyi tek tek kurtarmış bir iktidar olarak bu son vesayetten de ülkeyi kurtaracağız. Artık şunu herkes bilsin ki, Türkiye Cumhuriyeti devleti kendi içinde paralel bir devlet anlayışına asla ve asla müsaade edemez. Bunu hiç kimse beklemesin. Buna biz de müsaade etmeyeceğiz. Onun için 30 Mart sürecinde her birimiz bugüne kadar çalıştığımız gibi bundan sonra da gece gündüz çalışacağız. 30 Mart akşamı sonuçlar açıklandığında Türkiye'de kazanan demokrasi olacak. Türkiye'de kazanan seçilmiş siyaset olacak. Türkiye'de kazanan vesayete karşı dik duruş sergileyen AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan olacak."
Konuşmanın ardından Işık, mevcut belediye başkanı ve yerel seçimlerde Gebze Belediye Başkan Adayı olan Adnan Köşker'i tanıttı. Bakan Işık, program sonunda partililerle fotoğraf çektirdi.
Kaynak: AA