Kayseri 'Travel Turkey İzmir Fuarı'Nda

Tarihi eserleri, doğal güzellikleri ve spor etkinlikleriyle turizm potansiyeli haline gelen Kayseri, Türkiye'nin turizm alanındaki buluşma merkezlerinden biri olan "Travel Turkey İzmir Fuarı"ndaki yerini aldı.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, Kayseri'nin tüm güçlerini birleştirerek 2015 yılını tanıtım yılı olarak geçirmeye ve kentin turizm değerlerini tek bir çatı atında ulusal ve uluslararası fuarlar aracılığıyla turizm sektörünün beğenisine sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Bu kapsamda yapılacak çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya başkanlığında, yetkililerin katılımıyla iki toplantı yapıldığını ifade eden Düzgün, ilgili kuruluşların da desteğiyle fuara katılımın gerçekleştirildiğini vurguladı.
Kayseri'nin "Travel Turkey İzmir Fuarı"na ilk kez katıldığını hatırlatan Düzgün, fuarda geçen yıl 60'ın üzerinde destinasyon, 22 ülkeden 867 katılımcı ve 26 bin 487 ziyaretçinin bir araya geldiğini ve bu yıl ise 900 üzerinde firmanın katıldığını kaydetti.

Düzgün, Kayseri'nin turizmde iyi bir konuma gelebilmesi ve turizm değerlerinin tanıtımı için bu tür fuarlara katılıma katkı sağlayacaklarını belirtti.


Kaynak: AA