Deniz Feneri Derneği'nden Engellilere Destek

Deniz Feneri Derneği, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan engelli vatandaşlarla ailelerinin yanında olmaya devam ediyor.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilere sürekli destek olduklarını belirtti.

Engellilerin "Engelsiz bir hayat" sürdürebilmeleri için çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Cengiz, şunları kaydetti:
"2002 yılından bu yana dernek olarak görme, işitme ve yürüme engeli olan kardeşlerimizin yanındayız.Her yıl derneğimizin engelli vatandaşlarımız için farklı projeleri oluyor. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde engelli insanların huzurlu ve rahat yaşamı için elimizden gelenin en iyisini yapmanın gayreti içindeyiz, Türkiye'de 81 il ile ilçe ve köylerde yaptığımız çalışmalarla engelli vatandaşların hem kendilerine hem de bakmakla hükümlü oldukları yakınlarına gıda ve nakdi yardımlarımız oluyor.''
12 yıllık sürede bin 396 bedensel engelli için akülü araç desteğinde bulunduklarını ifade eden Cengiz, ''Bu süre zarfında 3 bin 632 tekerlekli sandalye, 16 işitme cihazı ve yaklaşık 20 bin engelli aileye nakdi ve gıda yardımında bulunduk" diye konuştu.

Kaynak: AA