Avusturya'da Dondurucu Soğuk Hayatı Felç Etti

Avusturya'nın Burgenland, Aşağı Avusturya ve Steiermark eyaletlerinde etkili olan kar yağışı ve dondurucu soğuk, günlük hayatı olumsuz etkiledi.

Hafta başından itibaren devam eden fırtına ile kar yağışı, elektrik kesintilerine, okulların kapanmasına ve yardım ekiplerinin alarma geçmesine neden oldu. İtfaiye ve kurtarma ekiplerinin yetersiz kalması üzerine orduya ait tanklar, bazı eyaletlerde kar fırtınası nedeniyle mahsur kalan insanlara yardım etti.
Avusturya'nın doğusundaki Burgenland eyaletinde kar fırtınası ve olumsuz hava koşulları nedeniyle evlerinde mahsur kalan 80 kişiye yardım eden tank birliklerinin, özellikle itfaiye ekiplerinin ulaşamadığı yerlerde gıda dağıtımı yaptığı bildirildi.

Burgerland'da çoğu yerleşim yerlerinde ev ve ağaçlar üzerinde oluşan buz sarkıtlarının, tehlike arz ettiği, bu kapsamda okulların tatil edildiği belirtildi.
Fırtına nedeniyle çok sayıda ev elektriksiz kalırken, devrilen ağaçlar yolları kapadı.
Aşağı Avusturya'nın Horn, Zwettl ve Krems bölgelerinde ise insan hayatını tehdit eden donma ve gizli buzlanma nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi. Yaklaşık 500 eve halen elektrik verilemediği belirtilirken, 20 okulda eğitime ara verildiği ve 60 yolun kapandığı açıklandı. Buzlanma nedeniyle kayarak yere düşen ve yaralanan çok sayıda insanın hastanelere başvurduğu bildirildi.

Steiermark eyaletinde ise 600 eve elektrik verilemediği ve acil durum hizmetlerinin yüksek düzeyde alarmda olduğu belirtildi.
Uzmanlar, dondurucu soğukların hafta sonuna kadar devam edeceğini ve havaların hafta sonunda biraz ısınacağını bildirdi.

Kaynak: AA