Edirne'de Doğa Yürüyüşü Etkinliği

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK), 2014'ün son doğa yürüyüşünü, Lalapaşa'nın Vaysal köyünde gerçekleştirdi.

EDOSK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 20 katılımcı 14 kilometrelik güzergahı yaklaşık 3,5 saatte tamamladı.
Doğaseverler, yürüyüş sırasında yüksek kesimlere yağan mevsimin ilk karını da görme imkanı buldu.
Açıklamada görüşlerine yer verilen EDOSK Başkanı Bülent Bacıoğlu, doğa yürüyüşleri ve dağcılığın yaz kış yapılabilen bir sportif aktivite olduğunu belirtti.

Çok olumsuz hava koşulları dışında kışın da etkinliklerini sürdüreceklerini ifade eden Bacıoğlu, şunları kaydetti:
"Kışın doğa yürüyüşlerinde dikkat etmemiz gereken en önemli konular, soğuktan korunma ve karda doğru yürüme tekniğinin bilinmesidir. Yiyecek ve içeceğimizi özelikle ılık suyumuzu günlük yürüyüşün süresine ve zorluğuna göre ayarlamalıyız. Kıyafet seçiminde su geçirmeyen ve terlemeye yol açmayan kıyafetler tercih etmeliyiz. Ayakkabılarımızın bileğimizi saracak şekilde ve su geçirmez olması önemli. Eldiven, bere, ağzımızı kapatacak malzemeler, açık hava da güneş gözlüğü önemli aksesuarlarımız."
Bacıoğlu, kışın yürüyüşlerin kişinin sağlık durumuna göre ne çok hızlı ne de çok yavaş olması gerektiğini aktardı. Kışın yürürken çok uzun molalar vermemenin önemine değinen Bacıoğlu, "Faaliyeti tamamladığımızda mümkünse iç kıyafetlerimizi değiştirmeliyiz. Özellikle doğanın en sakin haline tanık olduğumuz kış yürüyüşlerini her sağlıklı bireye tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA