Belediye Başkanı Çimen'den 10 Bin Kişiye Mektup

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, belediye olarak başlattıkları ikametgah çalışması kapsamında 10 bin kişiye mektup gönderdi.

Çimen, mektubunda, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2014 yılı nüfus sayımının 31 Aralık'ta yapılacağını belirtti.

Belediyenin en büyük gelir kaynağının İller Bankasından aktarılan paylar olduğunu, bunun da ilde ikamet edenlerin sayısına göre belirlendiğini ifade eden Çimen, şunları kaydetti:
"31 Aralık 2013'te nüfus müdürlüğü kayıtlarında ilimizde ikamet eden kişi sayısı 35 bin 916 olarak göründüğünden İller Bankası 2014 yılında bu sayı üzerinden hesaplama yaparak şehrimize pay aktarmaktadır. Şehrimizde 50 bin kişinin yaşadığı değerlendirildiğinde yaklaşık 15 bin kişi için yardım gelmediği halde bu kişiler belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. Bu durumun, yapılan ve yapılacak hizmetin kalitesini de, hızını da düşüreceği kaçınılmaz bir gerçektir. Şehrimizde oturduğu halde resmi ikameti olmayan vatandaşlarımızın 31 Aralık'a kadar ikametini şehrimize alması hizmet kalitesini artıracağı gibi büyük bir sorumluluğu da yerine getirmiş olacaktır. Tüm hemşehrilerimin gerekli hassasiyet ve özeni göstererek örnek vatandaşlığın gereğini yerine getireceğine inanıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum."
Kaynak: AA