Şişli Belediyesi İle İlgili Tartışmalar

CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, Şişli Belediyesi ile ilgili iddiaların araştırıldığını belirterek, "Eğer iddialara uygun bulgulara ulaşılırsa gereğinin yapılacağından kimsenin kuşkusunun olmaması gerekir" dedi.

Günaydın, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin daha önce de kamu kaynaklarının usulüne uygun olmayan şekilde kullanımına tanıklık ettiğini, bu sebeple bazı bakanların Yüce Divan'a sevkedildiğini anımsattı.
Yolsuzluk iddialarının demokratik ve hukuk kuralları içerisinde sonuna kadar soruşturulması gerektiğini ifade eden Günaydın, bu kapsamda oluşturulan komisyonun çalışmalarını tamamlamasına rağmen karar veremediğini vurguladı.
- Şişli Belediyesindeki iddialar
Günaydın, bir gazetecinin Şişli Belediyesi ile ilgili iddiaları hatırlatması üzerine, hangi partiye bağlı olursa olsun belediyelerin kurallara uygun çalışma zorunluluğu bulunduğunu söyledi.

Siyasilerin, kazançları ve mal varlıklarının hesabını son kuruşuna kadar açık bir şekilde vermeleri gerektiğini kaydeden Günaydın, bu kapsamda CHP Genel Başkanı'nın da defalarca soruşturulduğunu aktardı.
Şişli Belediyesi ile ilgili iddiaların Genel Merkez ve CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın tarafından araştırıldığını belirten Günaydın, şöyle konuştu:
"Eğer iddialara uygun bulgulara ulaşılırsa gereğinin yapılacağından kimsenin kuşkusunun olmaması gerekir. Bizde herkes dürüst ve doğru bir tutum içerisinde siyaset yapmak zorundadır. Bunun dışında davranan bir insanın CHP'de devam edebilmesi mümkün değildir ve olmayacaktır."
Toplantıya, CHP Gaziantep milletvekilleri Mehmet Şeker ve Ali Serindağ da katıldı.

Kaynak: AA