İkinci Cumhurbaşkanı İnönü Sivas'ta Anıldı

İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, ölümünün 41. yılında Sivas'ta törenle anıldı.

İnönü Konağı bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, burada yaptığı konuşmada, İsmet İnönü'nün anısı ve mücadelesi önünde saygıyla eğildiğini belirtti.

Cumhuriyeti sonsuza kadar korumak ve kollamakla görevli olduklarını dile getiren Çam, "Cumhuriyeti bizden sonra gelecek kuşaklara emanet etmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ise İsmet İnönü'nün Türkiye'nin kuruluş ve kurtuluşunda çok büyük rol oynadığını söyledi.

Tadilatta olan İnönü Konağı'nın da yakın takipçisi olacaklarını söyleyen Özdemir, İnönü'yü her geçen gün özlemle andıklarını ifade etti.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak da İnönü Konağı'nın tekrar müzeye dönüştürülmesi için dava açtıklarını hatırlattı.
Davanın takipçisi olacaklarını aktaran Yanalak, şunları kaydetti:
"İnönü Konağı müze vasfını kazanana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Konağın tadilatı bittiğinde beklentimiz buranın tekrar müze olması ve içerisinde Lozan odası tasarımının bulunması. Bizler, Atatürk'e, cumhuriyete, cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkma yükümlülüğümüzü ve kararlılığımızı bu sefer de Atatürk'ün en yakın çalışma arkadaşı ve cumhuriyetimizin kurucularından olan büyük devlet adamı Sayın İsmet İnönü'nün adının ve hatıralarının yaşatılması için gösteriyoruz. Tüm Sivas halkını duyarlılığa davet ediyoruz. Sayın İsmet İnönü'yü ölümünün 41. yılında saygıyla anıyoruz."
Kaynak: AA