Tunceli'de 'Mantarlar Kadın Eliyle Güzelleşir' Projesi

Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvanlık İl Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında yürütülen "Mantarlar Kadın Eliyle Güzelleşir" adlı proje çerçevesinde yetiştirilen mantarlar, vatandaşlara ikram edildi.

Bir restoranda düzenlenen etkinliğe, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Vali Yardımcıları Olgun Öner, Serdar Arslantaş, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymak, burada yaptığı konuşmada, mantar üretiminin yaygınlaştırılması konusunda gerekli desteği sunmaya hazır olduklarını belirtti.

Tunceli'nin kabuğunu kırmak üzere olan bir kozaya benzeten Kaymak, "Ülkemizdeki ve ilimizdeki huzurun devamlı olması halinde çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum" dedi.

Projenin ekim ayında başladığını anımsatan Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvanlık İl Müdürü Orhan Kaya ise "Özelikle kadın çalışanlarımızdan bu çalışmaları devam ettirmelerini rica ediyorum. Tesisimiz hazır. Teknik ve maddi destek il müdürlüğümüz tarafından verilecektir. Bu projeyi yürütmek isteyen kardeşlerimize buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Gelip bize başvurabilirler" diye konuştu.

Kaynak: AA