İşte ‘Paralel tezgah‘! Şantaj tutmazsa iftira

Hükümete yönelik 17 Aralık darbe girişiminde hedef haline getirilen eski Bakan Egemen Bağış’ın Meclis'teki ifadeleri Paralel Yapı'nın işi ne boyuta taşıdığını ortaya koydu: Örgüte yakın gazeteden bir muhabir, işadamı Rıza Sarraf'tan 1 milyon dolar istedi. Alamayınca da iftira atıldı.

İşte ‘Paralel tezgah‘! Şantaj tutmazsa iftira
AVRUPA Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, TBMM Genel Kurulu'nca hakkında verilen bir soruşturma önergesi çerçevesinde kurulan komisyonda kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. Eski Bakan Bağış'ın sözleri ise derin örgütün sahnelediği oyunlarını ortaya koydu. İşte Egemen Bağış'ın komisyondaki sözleri:

-17 ve 25 Aralık'ta başlatılan darbe girişimleri tedavüle sokulduğu günden bu yana, Paralel Yapı'nın kirli yüzünü en somut ve çirkin hâliyle gördük.

LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATILDI


-Bu suç şebekesi tam yerel seçimler öncesinde zaman ayarlı başlattığı operasyon kapsamında şahsımıza, ailemize, itibarımıza önceden planlandığı çok açık bir linç kampanyası başlattı.
-Hayal sınırlarını zorlayan iftiralar, montajlanmış ses kayıtlarıyla, eklenmiş konuşmalardan üretilen dublajlarla siyasi darağaçları hazırlandı. Şahsım bilhassa Paralel Yapı ve işbirlikçilerinin medyasınca kamuoyu vicdanında mahkûm ettirilmeye çalışıldı. Ama milletimiz oyunu gördü.

RÜŞVET İDDİASI KÜLLİYEN YALAN


-(Rüşvet iddialarıyla ilgili) Bu külliyen külliyen yalan. Rıza Sarraf adlı işadamını ABD'de yaşadığım dönemde tanıştığım sanatçı Ebru Gündeş'in eşi olması dolayısıyla tanırım. Bakanlığımla ilgili kendisinin herhangi bir iş yapmaması sebebiyle görüşmekte bir sakınca bulmadım.
-(Rıza Sarraf'ın babasına vize çıkarılması için 500 bin dolar aldığı iddiası) Rıza Sarraf'ın babası herhangi bir ülke nezdinde vize başvuru dahi yapmamış. Alınmamış bir vize için benim maddi menfaat elde ettiğim iddiası külliyen iftira.
-(Rıza Sarraf'ın otel açması konusunda yardım alarak maddi menfaat sağladığı ithamları) Kendisi otel yapmak için ortak bir tanıdığımızdan bina aldığını benimle paylaştı. Bu konuyla ilgili her iki tarafa “Hayırlı olsun” demek dışında hiçbir ilgim ve dâhlim olmadı.

YARIN SİZ HEDEF OLURSUNUZ


-(Sarraf'ın basında aleyhinde çıkacak haberlere engel olması için kendisine 500 bin dolar verdiği iddiaları) Medyada yapılacak bir haberi engelleyebilme gücüm olsaydı önce şahsıma iftira atılmasını engellerdim.
-Bu ihanet şebekesinin kurduğu tezgâhı hep birlikte bozmalı, bu yapıyla birlikte mücadele etmeliyiz. Bugün, bizler bu çirkin iftiralarla kaşı karşıyayız. Yarın, sizler aynı iftiraların hedefi haline gelebilir.

Bedelini ver, haberi koymayalım

Komisyonda verdiği ifadede Bağış yaşananları tüm çıplaklığıyla anlattı: Paralel Yapı'nın bir gazetesinden bir muhabir Rıza Sarraf'ı arıyor. Hakkındaki haberi yayınlamama karşılığında 1 milyon dolar istiyor. Sarraf tanıdığı bir siyasetçiye durumu şikâyet etmek üzere beni arıyor. Şantajı anlatınca, “Bu konulara partimizde Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Hüseyin Çelik Bey bakıyor, ona iletirim" dedim. Ne bir gazeteciyi ne de yöneticiciyi aradığım dahi vaki değil.

Çikolata para oluverdi!


Rıza Sarraf'ın kendisinin ve eşinin olmadığı bir günde evine çikolata gönderdiğini söyleyen Egemen Bağış, bunun bahsedildiği gibi para olmadığını belirtti. Teslim alan kişinin de alt komisyonda verdiği ifadeyle söz konusu paketin çikolatadan ibaret olduğunu söylediğini hatırlattı. Tanık Maria Cazanjı da ifadesinde şunları söylemişti: Site güvenliğinden evi arayıp bir paket geldiğini söylediler. Üzeri tülle sarılmış gümüş bir tabak içinde çikolata olduğunu gördüm.