Kızıltepe'ye Ziraat Fakültesi'nin Kurulması

Ziraat Mühendisleri Odası Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, Mardin Artuklu Üniveristesi'nin ilçeye ziraat fakültesi kurma kararını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Dündar gazetecilere yaptığı açıklamada, Kızıltepe ilçesinde bir Ziraat Fakültesi'nin kurulmasının önemli olduğunu söyledi.

Tarım şehri olan Mardin'de tarımsal alanda eğitim vermenin gerekliliğini dikkat çeken Dündar, yıllardır Mardin'de bir ziraat fakültesinin il tarımına önemli katkılarda bulunacağını her fırsatta dile getirdiklerini ifade etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'nın, Kızıltepe'ye ziraat fakültesi kurma müjdesini vermesinin kendilerini heyecanlandırdığını dile getiren Dündar, şöyle konuştu:
"Bu görüşümüzü eski rektörümüze müteaddit defalar dile getirdik. Konuyla ilgili görüşümüzü içeren açıklamalarımızı basın mensupları aracılığıyla kamuoyuyla paylaştık. Ziraat Fakültesi'nin Mardin Artuklu Üniversitesi vizyonuna büyük katkılarda bulunacağını deklere ettik. Tarım şehri Mardin'in öğrenci cazibesinin ziraat fakültesi aracılığıyla artacağını söyledik. Bugün yeni rektörümüzün bu müjdesi bizleri heyecanlandırmıştır. Ziraat Mühendisleri Odası Mardin Şubesi olarak rektörümüze ilçelerimizle ilgili verdiği isabetli karardan dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, görevinde başarılar diliyoruz."
Kaynak: AA