Türk Sağlık-sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Genç Açıklaması

Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Genç, Manisa'da düzenlediği basın toplantısında Memur-Sen'i eleştirdi.

Türk Sağlık-sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Genç Açıklaması
Genç, "2013’te yapılan toplu sözleşmede yetkili sendika Memur-Sen, memuru masada sattı. 30 günde bitirilmesi gereken toplantılar altı günlük kısa bir sürede sona erdi" dedi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Genç, bazı ziyaretler için gittiği Manisa'da basın toplantısı düzenledi.

Konuşmalarında sık sık Memur-Sen'i eleştiren Genç, toplu sözleşmelerdeki yaşananlara dikkat çekti. Genç, "2013’te yapılan toplu sözleşmede yetkili sendika Memur-Sen, memuru masada sattı. 30 günde bitirilmesi gereken toplantılar altı günlük kısa bir sürede sona erdi. Kamu çalışanları yetkili sendika sayesinde enflasyon farkını alamadı. Yetkili sendika kamu çalışanlarına ilişkin hiçbir söz söyleyemiyor çünkü onların sahipleri var. Bu şoför bu arabayı duvara tosladı. Memurun derdi Türkiye’de Kamu-Sen’e kaldı. Masada satılan kayıpları inşallah bütçe görüşmelerinde alacağız" dedi

Mustafa Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Manisa 560 Yataklı Şehir Hastanesi yapıldı da şimdi Merkez Efendi Devlet Hastanesi yapacaklarına dair açıklama yapıyorlar. Manisa Şehir Hastanesi’nin temeli atıldıktan sonra mı akıllarına Manisa’nın deprem bölgesinde olduğu geldi? Bunu daha önce bilmiyorlar mıydı? Türkiye’nin her yerini gezdim. Samimi olarak söylüyorum. Yaptığımız araştırmalara göre sağlık açısından Türkiye’nin en fakir ili Manisa’dır."
Kaynak: İHA