Efes Müzesi'nde ''unesco Dünya Mirası Listesi''Hazırlıkları

İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Müzesi'nde tadilat, teşhir ve çevre düzenlemesi çalışmalarında sona gelindi.

Efes Müzesi'nde ''unesco Dünya Mirası Listesi''Hazırlıkları

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar ile birlikte yenileme çalışmaları sebebiyle iki yıldır ziyarete kapalı olan Efes Müzesi'nde yapılan çalışmaları yerinde incelediler. Kültür Varlıkları ve Müzeler (KVM) Genel Müdürü Abdullah Koçapınar'ın Efes Müze'deki incelemelerine, Genel Müdür yardımcıların ve daire başkanlarıyla birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Belediye Başkanı Selçuk Belediye Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal ve diğer yetkililer hazır bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in direktifleri doğrultusunda Efes Müzesi'ne gelen Kocapınar; ''Kültür Ve Turizm Bakanlığı'nın müze ve ören yerlerinde başlattığı bakım ve onarım projeleri kapsamında, Efes Müzesi de tadilata alındı. İnşallah 2015 yılında Efes'in UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nden asıl listeye girmesini müzemizle birlikte kutlayacağız. Yakın zamanda da müzenin ziyaretçilere yeniden açılmasını planlanıyoruz. Türkiye'nin en çok ziyaretçi çeken müzelerinin başında gelen Efes Müzesi yapılan onarımlar ve yeni teşhir salonları ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olacak'' dedi.

Vali Toprak ise, Selçuk'un gerek Efes Antik Kenti, Meryamana Evi, İsabey Camii ve Efes Müzesi ile turizmde çok önemli bir yeri olduğunu, Valilik olarak gelişim ve tanıtılması bakımından ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne de kazandıracaklarını ifade etti.

Kaynak: İHA