Öğrenci Notları Sınıf Ortalamasıyla Karşılaştırılacak

SELMA KASAP -Milli EğŸitim BakanlığŸı (MEB), bu yıl ilk kez tüm öğŸrenciler için bir dersten aldıkları notu, sınıf ortalaması ile karşŸılaşŸtırabilecekleri istatistiki bilgileri e-okul sistemine ekledi

ǖğŸrenciler, notlarının sınıf ortalamasının üstünde ya da altında olduğŸunu, e-okul veli bilgilendirme sisteminin "not" bölümünden görebilecek.
AA muhabirinin MEB yetkililerinden aldığŸı bilgiye göre, Bakanlık öğŸretmen ve öğŸrencilerin her türü okul bilgilerini öğŸrendiğŸi e-okul.meb.gov.tr web sitesi ara yüzünü yenileme çalışŸmalarını tamamladı.
BakanlığŸın e-okul sisteminde öğŸrencilerin derslerdeki yazılı notlarını öğŸrenebildikleri sisteme yeni bir bilgi daha eklendi. Buna göre, ders notu, devamsızlık ve nakil durumları gibi işŸlemleri takip edebilirken, yeni eklenen bir özellikle bir dersten alınan notun, sınıf ortalaması ile mukayesesi de mümkün hale geldi.
-e-okul tüm tarayıcılarda görüntülenebilecek
DiğŸer yandan daha önce internet explorer dışŸındaki tarayıcılarda görüntü bozukluğŸu ve işŸlem hataları veren e-okul sitesi, bu hatalardan arındırıldı. Milli EğŸitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla yaklaşŸık 3 ay önce başŸlatılan çalışŸmalar neticesinde e-okul sistemi bütün tarayıcılarda kullanılabilir hale geldi.
BakanlığŸın web sitelerinin ziyaretçi sayısı ise 150 milyonu geçti.

 
Kaynak: AA