Didim Belediye Meclisinin Kasım Ayı Meclis Toplantısı

Didim Belediye Meclisinin Kasım ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı A.

Didim Belediye Meclisinin Kasım Ayı Meclis Toplantısı
Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında Yunanistan’ın Leros adası ile Muş’un Kırköy ve Sarıpınar belediyeleriyle yapılacak kardeş şehir protokolleri muhalefet meclis üyeleriyle Başkan arasında tartışmalara neden oldu.
Didim Belediye Meclisinin Kasım ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. Toplantıya AKP grubundan Murat Parmaksız mazeretli, DSP’li Vedat Ege mazeretsiz olarak toplantıya katılmadı.

Toplantı öncesinde MHP grubunun verdiği yazılı önergeler meclise okundu. MHP grubu birden fazla önerge verirken önergeler şu şekilde; “Meclis üyelerinin huzur haklarının hangi yerlere ne kadar ödendiğini,” “Ekonomik durumu iyi olmayan Didim belediyesinin Akyeniköy’e atandığı yetkili kişiye makam aracı tahsis etmesi, bunu özel işlerde kullanması ve personel servisi olmasına rağmen yetkili kişinin makam aracını kullanması” “Yine ekonomik sıkıntısı olan Didim Belediyesinin Bilbordların reklam gideri noktasında dikkatli kullanması” “Atatürk Bulvarı üzerine yol boyunca oturma bankları çeşme ve wc konulması” “ Sokak hayvanlarının kış aylarında yaydığı tehlikelerle “ilgili çeşitli konularda soru önergeleri verdi.

Başkan Atabay Akyeniköy’deki yetkili kişinin belediye tarafından görevlendirilen yetkili kişi olduğunu ve tahsis edilen araçla sorunlarını takip ettiğini belirterek bu noktadaki yapılan uyarıya dikkate alacaklarını söyledi.

Atatürk bulvarı içn önerilen çalışmaların belli takvim içerisinde yapılacağını kaydeden Başkan Atabay sokak hayvanlarıyla ilgili durum hakkında Büyükşehir Belediyesine bilgi verileceğini söyledi.

Ardından gündeme geçildi. Gündemin ilk maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 23.10.2014 tarih 1889 sayılı Meclis Kararı Düzeltmesi Konulu yazısı ele alındı. Başkan Atabay Ekim ayı meclisinde ele alınan bir madde de yıl yazılan kısma ay yazılması gerektiğini yanlış yazıldığını belirterek düzeltme için konunun meclisine geldiğini söyledi.

Madde oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise Yunanistan’ın Leros (İleryoz) adası Belediyesi ile kardeş kent ilişkisi ele alındı. Kardeş Kent ile ilgili yapılması planlanan çalışmalarla ilgili meclise bilgi verildi.

“LERSO İLE KARDEŞ BELEDİYE”
Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Leros adası heyetini yaklaşık 20 gün önce Didim’de ağırladıklarını ve memnun şekilde Didim’den uğurlandığını belirterek “Geçen günlerde belediyemizden bir heyette Leros’a gitti. Kardeş şehir talebi de onlardan geldi. Bu noktada gelecek yıl Yunanistan’ın Kos-Leros -Didim arasından feribot seferleri düzenlenmesini hedefliyoruz. Ticari bir iş ve seferler karşılıklı olacak. İlk etapta Cumartesi günleri yapılacak. Çünkü Cumartesi günü Didim’in pazarı, talep fazla olursa Çarşamba günleri de yapılma fikri var. Bu noktada Marina’da seferler düzenlenecek ve Marina içerisine vize ofisi açılacak. Leros belediye kendi meclisine bunun kararını alacak. Bizlerde aldığımız kararı İçişleri Bakanlığına göndereceğiz. İlçemizin turizminin ve ekonomisinin gelişmesi açısından önemli.” dedi.

MHP’li Meclis üyeleri ise Leros’un Kardeş kentin yapılmasının Didim’e ne katkı getireceği konusunda bilgi isterken Başkan Atabay kardeş kentin sadece Leros’u değil diğer adaları da içine alan bir yapı olduğunu belirterek Kos adasının da bu işin içerisinde olacağının görüldüğünü söyledi.

Madde DSP’li Mustafa Kıray, AKP’li Maşallah Subaşı ile MHP grubunun hayır oyuna rağmen CHP grubu ile DSP’den Celaletin Erol’un evet oyuyla oy çokluğuyla kabul edildi.

“MUŞLU MECLİS ÜYESİNDEN HAYIR”
Gündemin üçüncü maddesinde ise Muş’un Kırköy ve Sarıpınar Belediyeleri ile kardeş kent ilişkisi konulu yazısı ele alındı. Başkan Atabay Muş’a yaptıkları ziyaretlerden bilgi verirken karşılıklı kültür alış verişinin yapılması, park ve benzeri gibi gerekli konularda destek olunması amacıyla bir kardeş şehir protokolünün yapılması gerekliliğine dikkat çekti. AKP’li Meclis üyesi ve Didim Muşlular Dernek Başkanı Maşallah Subaşı’da Muş’a yapılan ziyarette neden kendisinin davet edilmediğini sorarken Başkan Atabay’da bir art niyet aranmamasını istedi ve bu konuda daha dikkatli olunacağını söyledi.

MHP’li Meclis Üyesi Aydan Aşık Turgut ise Muş’a yapılan ziyaretin bir sakıncası olmadığını ve ülkenin her karış toprağına ziyaret yapılabileceğini belirterek “O ziyaretle ilgili basında çıkan haberlerde ve sosyal medyadaki haberlerde kardeş şehir tabiri kullanılıyor; oysa mecliste böyle bir karar çıkmadı o dönem; ikinci o bölgelerde park yapımı gibi şeylerde söz edilmiş. Muş’a park yapılsın evet ama ilk önce 30 yıldır Hisar Mahallesinde muhtarlık yapan Bahri Aşık’ın mahallesine istediği parkın yapılması gerekli; çünkü o mahallede Muş’tan gelen çocuklarda var.” dedi.

Başkan Atabay orada söylenenlerin bir sözmüş gibi algılanmaması gerektiğini ve imkanlar doğrultusunda bazı çalışmaların ve yardımların yapılacağını belirterek “Orası gidip görmek lazım. Kültürlerin gelişmesi açısından önemli; Orası hem ekonomik hem de siyasi olarak ihmal edilmiş; bundan herkesin suçu var. Bu ülkenin her bir karışı bizim toprağımızsa oralara da gitmek lazım. Bu noktada Didim’deki mahallelerimizde çalışmalarımız olacak ama belli bir takvim içerisinde olacak.” dedi.

MHP’li Meclis Üyesi Nuh Ali Yılmaz ise tartışmaların ardından Başkan Atabay’a “Konuşmaya gerek yok oylayalım Başkan, ben konuşmak istemiyorum. Bazı şeylerde konuşursak doğru olmayacak” demesinin ardından Başkan Atabay “Buyurun konuşun, meclisin Başkan’ı benim neyi ne zaman oylayacağımızı ben karar veririm” demesinin ardından oylamaya geçildi. CHP grubu ile DSP’den Cellaletin Erol evet oyu verirken diğer Muhalefet partilerin meclis üyeleri hayır oyu verdi. Muş’lu olan AK Partili Maşallah Subaşı’da maddeye hayır oyu verdiği görüldü.

Madde oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin 4., 5.,6. Ve 7. Maddeleri İmar Komisyonuna havale edildi. Belediye Meclisinin Kasım ayı ikinci birleşiminin 10 Kasım Pazartesi günü saat 14:00’de yapılması üzere kapatıldı.
Kaynak: İHA