Koreli Piyanist Beum, Erü'de Konser Verecek

Koreli piyanist Sohn Jeung Beum, Türkiye'de Kore Kültürünü Tanıtma Yılı etkinlikleri kapsamında Kayseri'de konser verecek.

Erciyes Üniversitesinden (ERÜ) yapılan yazılı açıklamada, Edebiyat Fakültesi ve Kore Kültür Merkezinin organizesinde, Koreli piyanist Sohn Jeung Beum tarafından 7 Kasım 2014 Cuma günü saat 16.00'da Sabancı Kültür Sitesi'nde piyano resitali sunulacağı belirtildi.
Açıklamada, Beum hakkında şu bilgilere yer verildi:
"4 yaşında piyano çalmaya başlayan ve 8 yaşındayken ilk Kumho Pridigy konserini veren Sohn Jeung Beum, 2008 yılında Kore Ulusal Sanatlar Üniversitesine girdi. Joong-Ang, Ewha ve Kyunghyang gibi Kore'nin ünlü müzik yarışmalarında birincilik elde eden Beum, Kore Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Kore Ulusal Öğrenci müzik yarışmasında da ödül aldı. Kore Ulusal Sanatlar Üniversitesinden mezun olan Beum, 2011 yılında George Enescu Uluslararası Yarışmasında birincilik ödülü olmayan yarışmada ikincilik ödülünü alarak uluslararası sahnede yeteneğini sergiledi. Seul Filarmoni Orkestrasında solo olarak yer alan Sohn Jeung Beum, Almanya'da Hochschule Für Musik und Theater München'de Prof. Arnulf con Arnim'in öğrencisi olarak eğitimine devam ediyor."
Kaynak: AA