Karkamış'ta 228 Çiftçiye Tohum Desteği Sağlandı

Büyükşehir Belediyesince başlatılan sertifikalı tohum desteği kapsamında Karkamış ilçesinde kuraklıktan etkilenen 228 çiftçiye buğday tohumu verildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Karkamış Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törene, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan, Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan ve çiftçiler katıldı.

Şahin, törende, çiftçilerin, emeğiyle, alın teriyle sofraları bereketlendirdiğini belirtti.

Tarımın, Türkiye'nin kalkınma hamlesinde en önemli ana unsurlardan biri olduğunu vurgulayan Şahin, bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış Karkamış'ın toprağının çiftçiler tarafından berekete dönüştürülmesi için destek olduklarını belirtti.

Kuraklıktan etkilenen çiftçilerin mağduriyetlerini gidermek için tohum desteği verme kararı aldıklarını kaydeden Şahin, "Gaziantep genelinde yaklaşık 3 bin 500 çiftçiye tohum dağıtacağız. Karkamış'ta 228 kardeşimiz bundan istifade etmek istedi" ifadelerini kullandı.
Son 12 yıldır çiftçiye destek verildiğini ifade eden Şahin, çiftçiye verilen destekler sonunda Türkiye'nin tarıma dayalı sanayide ve ihracatta Avrupa birincisi olduğunu aktardı.
Tören sonunda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde 4 çiftçiye traktör verdi.

Kaynak: AA