Erzurum'da Doçent Hakkındaki 'Cinsel Saldırı' İddiası

Erzurum'da yüksek lisansa başvurmak isteyen öğrencisine "cinsel saldırı"da bulunduğu iddiasıyla Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. A.M.A'nın yargılanmasına başlandı.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasında, hakkında "cinsel saldırı" suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istenen A.M.A. hazır bulunurken, mağdur S.T. katılmadı.
Duruşmada söz alan A.M.A, S.T'nin 1 ve 2'nci sınıfta okuduğu dönem derslerine girdiğini, verdiği ifade ile kendisini de çok üzdüğünü söyledi.

S.T'nin odasına geldiği sırada yüksek lisans öğrencisi olan A.A'nın yanında olduğunu belirten A.M.A, şöyle devam etti:
"Kendi bölümünde hocası yüksel lisansa kabul etmeyince bizim bölüme geliyor. Mağdure ifadesi beni çok üzüyor. Mağdur var, o da benim. İftiraya uğradım. AGNO'su düşük olduğundan giremeyeceğini defalarca söyledim. 26 Haziran günü okuldan çıktığımda otomobilime binerken yanıma geldi. 'Hocam ne olur dinleyin, benim yüksek lisansa girmem gerekiyor' dedi.

Olmayacağını söyledim. Ağlayarak cama vurdu, otomobilime bindi. Evden önce bahçeye gidecektim. Yolda 11 kardeşi olduğunu, eve kendisinin baktığını, meslek yüksekokullarında iş sözü aldığını, bu yüzden yüksek lisans yapmak zorunda olduğunu belirtti.

Ben ağaçları sularken ısrarla yüksek lisansa girmesi gerektiğini anlattı. Olmayacağını söyleyince yanıma geldi, beni öptü. Hakaret edince 'hocam isteğime yenildim' dedi.

Yolda defalarca özür diledi. Hemen evine yakın bir yere götürdüm ve 'defol in' dedim. Olay bundan ibarettir."
Daha sonra buluştukları yönündeki beyanların gerçeği yansıtmadığını ifade eden A.M.A, arkadaşlarından birinin S.T'nin depresyon geçirdiğini söylediğini dile getirdi.
Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
- Olay
Öğretim üyesi A.M.A'nın, yüksek lisans öğrencisi S.T'ye, tarlada kendisine yardım etmesini isteyerek götürdüğü Aziziye ilçesindeki çiftliğinde cinsel istismarda bulunduğu öne sürülmüştü. Nöbetçi mahkeme tarafından "cinsel saldırıda bulunmak ve tecavüz" suçundan tutuklanan ve 5 gün tutuklu kalan A.M.A. daha sonra serbest bırakılmıştı.
Kaynak: AA