Elazığ’da Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına 18 Bin Kayıt

Elazığ’da 2014-2015 eğitim öğretim yılında açılan Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme kurslarına 18 bin 704 öğrenci kayıt yaptırdı.

Elazığ’da Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına 18 Bin Kayıt

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Elazığ’da Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme kurslarına 2014-2015 eğitim öğretim yılında 18 bin 704 öğrencinin kayıt yaptığını açıkladı.

Bağlıtaş, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen kurslar kapsamında bu yıl başlatılan uygulama çerçevesinde 129 okulda öğrencilere kurs verilmeye başlandığını ifade etti.

Bağlıtaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Kapsamında 18 bin 704 öğrencimiz kurslara kayıt yaptırarak eğitime başladı.

2014-2015 eğitim-öğretim yılında eğitimi destekleme çalışmaları kapsamında açılan kurslarda eğitimler devam ediyor. Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl başlatılan “Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları” kapsamında ilimizde 129 okulumuzda hafta sonlarında öğrencilerimize ücretsiz kurs verilmeye başlanmıştır. İlk, orta ve lise düzeyinde açılan 2 bin 243 kursa 18 bin 704 öğrencimiz başvuru yaparken, bu öğrencilerimiz için bin 45 öğretmenimiz görevlendirilmiş, hafta içi 15.00 ile 22.00 saatleri arasında veya Cumartesi ve Pazar günleri düzenlenen kurslarda öğrencilerimize destekleyici ve yetiştirici eğitim verilmektedir. Halen okula devam eden öğrencilerimiz için kurslar devam ederken, liseden mezun olmuş durumda olan öğrencilerimiz için de müdürlüğümüze bağlı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda kurs açılması için çalışmalar devam etmektedir."
8. Kolordu Komutanlığı ile de kurslar kapsamında protokol imzalandığını hatırlatan Bağlıtaş, "Bu kurslarımızın yanında yine müdürlüğümüz ve 8. Kolordu Komutanlığı arasında imzalanan protokol gereğince açılan Mehmetçik Dershanesinde 5 Şubede 10 öğretmen vasıtasıyla 141 öğrencimize YGS ve LYS hazırlık kursları verilmektedir" dedi

Kaynak: İHA