Muş Valisi Büyükersoy, Yatırımları İnceledi

Vali Vedat Büyükersoy, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) hibe destekleriyle yapılan işletmeleri ziyaret ederek yatırımlar hakkında bilgi aldı.

Büyükersoy, TKDK tarafından yüzde 65 hibe desteği alan işletmeler hakkında İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan'dan bilgi aldıktan sonra Suluca köyüne geçerek, 120 baş süt sığırcılığı çiftliğini gezdi.
Daha sonra Yeşilce köyünde yapılan 250 büyükbaş kapasiteli besi çiftliğini inceleyen Büyükersoy, buradan Muratgören köyünde yapımı tamamlanan 250 büyükbaş kapasiteli besi çiftliğine geçti.
Burada gazetecilere açıklama yapan Büyükersoy, TKDK tarafından yüzde 65 hibe desteği alan işletmeleri gezdiğini ve projelerin hayata geçmesi için yapılan çalışmalardan bir kısmını incelediğini belirtti.

Çalışmaların, devletin işe ve aş odaklı gelecek düşüncesinin en iyi göstergesi olduğunu ifade eden Büyükersoy, şöyle konuştu:
"Burada bulunan işletmeler faal hale geldiklerinde hem yatırımcı kalkınacak hem de bölge insanımıza iş kapısı sağlanacak. Bunlar ülkemizin ekonomik kalkınmadaki aldığı mesafeyi ve gelir paylaşımındaki adaleti sağlamak adına, ülkemizde yatırımdan yoksun illerimize yaptığı pozitif ayrımcılığı gösteriyor. Ülkemizdeki demokratik gelişme beraberinde ekonomik gelişmeyi de getirmiştir. Bu gelişmişlik ülkemizin her tarafında, her kesiminde hissedilmeye başlanmıştır."
Büyükersoy'a, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu ve işletme sahipleri eşlik etti.
Kaynak: AA