Ordu Gazeteciler Derneği Seçimlerine Doğru

Ordu Gazeteciler Derneği Başkan Adayı Şafak Deliçakar, seçilmesi durumunda yapmayı planladığı 12 projesinden 5 projesini açıkladı.

Deliçakar, düzenlediği basın toplantısında aday olduğunu açıkladığı dönemde 12 projesinin olduğunu duyurduğunu anımsatarak, projelerden 5'ini kamuoyu ile paylaşmak istediğini söyledi.

Seçilmesi durumunda Anadolu Ajansı gibi Ordulu gazetecileri eğitime tabi tutacaklarını anlatan Deliçakar, "İlk projemizde öncelikli olarak Ordu'nun yazılı basınında çalışan muhabir ve fotoğrafçılarını yılda iki defa eğitime tabii tutacağız. Bunun en güzel örneğini geçtiğimiz yıllarda Anadolu Ajansı başlattı. Anadolu Ajansı bu anlamda önemli bir başarıya imza atmıştır. Şimdi Ordu'ya baktığımız zaman üzülerek söylüyorum ki günlük ve haftalık gazetelerimizde bazı sıkıntılardan dolayı muhabir kalmadı. Mevcut arkadaşlarımız da kendi yeterliliklerine göre hizmet vermeye çalışıyorlar. Yerel basınımıza önem veren Anadolu Ajansı'nın bu projesini örnek alarak yılda iki defa Ordu'da uygulamayı planlıyoruz" dedi.

Diğer projeyi ise Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı ve Ordu Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Akdeniz ile ortaya koyacaklarını anlatan Deliçakar, proje kapsamında Ordu basınıyla 72 mahallede ayda 1 defa toplantı yaparak her ay bir mahallenin sorununa kulak verip sesleri olmaya çalışacaklarını ifade etti.

Deliçakar, çok önem verdiği projelerden bir diğerin ise Ordu'da kurulan açık hava basın müzesine yönelik olduğunu açıklayarak, şöyle konuştu:
"Açık Hava Müzesi başlangıçta çok güzel bir çalışmaydı. Gerek Ordu basınının gerek Türk medyasının taktirle karşıladığı çalışmaydı. Ancak üzülerek ifade etmek istiyorum ki bu günlerde projenin yetersizliğini ve eksikliğini çıplak gözle görebilmek mümkün. Çünkü burası muhafazasız ve deyim yerindeyse adeta havaların iyi olduğu dönemlerde akşamcıların mekanı haline gelmiş durumda. Seçimi kazandığım taktirde önce Başbakanlık Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü ile bu konuyu görüşerek burayı cam veya nikelajlı şekilde kapatarak muhafaza altına alınmasını sağlamaya gayret edeceğim."
Seçilmesi halinde yerel basını kanaat önderleri ile buluşturmayı da amaçladığını anlatan Deliçakar, şunları kaydetti:
"Yine ilçe belediye başkanları ve ilçe kaymakamlarıyla yapacağımız istişareler sonucu Ordu basınını ayda bir defa bu ilçelerin kanaat önderleriyle bir araya getirerek ilçelerimizin sorunlarını ele alıp Ordu'da sorunların çözümü için arayışlar içerisinde olacağız. Yani Ordu basını kapısı kapalı olan değil Ordu'nun tamamında halkla bir arada olan sektör haline gelecek. Beşinci projem ise Ordu Gazeteciler Cemiyeti'nin üyeleriyle yine ayda bir defa bir araya gelerek kendi iç sorunlarımızın çözümünü ele alacağız. Yani üyelerimizden her zaman haberdar olup onların talep ve beklentilerine karşılık bulmaya çalışacağız."
Kaynak: AA