Tanrıkulu, Viyana Çalışma Gezisini Değerlendirdi

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında Avusturya'ya gerçekleştirilen çalışma ziyaretinin verimli geçtiğini belirtti.

Tanrıkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ziyarette Edirne Belediyesi'nin projelerini anlattıklarını, Viyana Büyükşehir Belediyesi yetkililerine anlattıklarını söyledi.

Özellikle sokaklarda hayvanlar için yapılan su kabı projesinin dikkatlerini çektiğini ifade eden Tanrıkulu, "Su kabı projemizi uygulayacaklarını ifade ettiler. Bizde onların Kadın Sağlığı Merkezi ile hayvan barınakları projelerini inceledik. Türkiye'den giden belediyelerin ilk defa bu tür bilgiler istendiğini öğrendik, bu nedenle Viyana Büyükşehir Belediyesi'nin yetkilileri bize çok teşekkür etti. Bizde onlara sokak hayvanları ile ilgili yaptığımız projeleri anlattık, bazı çalışmalarımıza çok şaşırdılar, hayvan barınağımızın fiziki şartlarını anlattık, hayvanlar için şehir içine yaptığımız sulukları anlattık, neredeyse bizden örnek alıp onların bunların uygulayacağını söylediler" dedi.

Kaynak: AA