Ab Bakanı Bozkır Mustafa Koç'u Kabul Etti

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'u kabul etti.

AB Bakanlığı'ndaki görüşme basına kapalı yapıldı.
Bozkır, Koç ile görüşmesinin ardından Açık Toplum Vakfı Genel Sekreteri Gökçe Tüylüoğlu ile Danışma Kurulu Başkanı Murat Sungar'ı kabul etti. Bakan Bozkır, görüşmeden önce yaptığı açıklamada, Açık Toplum Vakfı'nın demokrasi alanında çalışmalar yapan güzide ve çok önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti.

Bozkır, görüşmede Türkiye'nin AB sürecini ve emekli büyükelçi Sungar'ın bu konudaki tecrübelerini ele alacaklarını ifade etti.

Sungar ise Açık Toplum Vakfı'nın yıllardır üzerinde durduğu en önemli konulardan birinin Türkiye'nin AB ilişkileri olduğunu, bu nedenle AB Bakanlığı ile yakın bir işbirliği içinde bugüne kadar çalıştıklarını dile getirdi.
Bu hususu değerlendirmek ve Bozkır'ı yeni görevinden dolayı tebrik etmek için kendisini ziyaret ettiklerini kaydeden Sungar, "Bu çerçevede hükümetimizi de tebrik etmek lazım çünkü çok değerli ve AB konularına vakıf bir kişinin AB Bakanı olarak tayin edilmiş olması bizim için de önemli bir gelişme. Bundan sonra da yakın işbirliğimizi devam ettireceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

Görüşme, daha sonra basına kapalı devam etti.
Kaynak: AA