Adıyaman’a ‘kanal Adıyaman’ Yapılacak

Adıyaman Valiliği tarafından yürütülen ‘Ziyaret Çayı Rekreasyon Projesi’ kapsamında Adıyaman Evi’ni gezen AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, proje kapsamında ‘Kanal Adıyaman’ın yapılacağını söyledi.

Adıyaman’a ‘kanal Adıyaman’ Yapılacak

Ziyaret Çayı Rekreasyon Projesi kapsamında Beşpınar mevkiinde yapımı tamamlanan Adıyaman Evi gezildi. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekili Salih Fırat ve İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, akşam saatlerinde Beşpınar’ı gezdi. Projenin bir ayağında yer alan ve tamamlanan Adıyaman Evi’ni gezen ilgililer, Adıyaman’ın bundan sonra rahat bir nefes alabilecekleri alanların yapıldığına dikkat çektiler. Vali Demirtaş, Ziyaret Çayı Rekreasyon Projesi kapsamında yapılan tesis ile birlikte Adıyaman’ın rahat bir nefes alacağını belirterek, “Ziyaret Çayı Rekreasyon Projesi kapsamında yaptığımız ikinci tesiste tamamlandı. İlkini geçen yıl yaptığımız tesisin ikincisini de bitirdik. Adıyaman Evi olan bu otantik tesis ile birlikte Adıyaman insanımız hafta sonları, akşamları buraya gelip dinlenebilecekler. Adıyaman’da sosyal yaşam alanları kısıtlı olduğu için vatandaşlarımızın dinlenebilecekleri alanlar bulmakta zorlanıyor. Bundan sonra bu tesisimizde hizmet vermeye başlayacak. Temizliğini yaptırdık ve ihalesini yaparak bir işletmeciye vereceğiz. Adıyaman’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“KANAL ADIYAMAN’I İNŞA EDİYORUZ”
Tesisi gezen ve hayran kaldığını ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, “Adıyaman’ı doğudan batısına, kırsaldan şehirlerine kadar yapılabilecek alt ve üst yapıları planlayarak yapıyoruz. Gittiğimiz her yerde AK Partinin mührünü görmek mümkün. Adıyaman’ın yöreselliğini yansıtacak güzel bir yapı inşa edilmiş. Burası tek başına olmayacak. Bütünlük arz eden Ziyaret Çayı Rekreasyon Projesi var. Tabiri caizse ‘Kanal Adıyaman’ı inşa ediyoruz. Ziyaret Çayı’nın baraja döküldüğü yere kadar trapez kalanlarının olacağı, spor ve piknik alanlarının olacağı muazzam bir projeye dönüşüyor. Adım adım bu projeyi yapıyoruz. Bu proje Adıyaman’a hayırlı olsun. Göletler yapılacak, hem bir seyir zevki olacak hem de suyla ilgili gezintilerin olacağı yerler olacak. Gençlerin spor yapabileceği alanlar olacak. İnsanımız rahat nefes alabileceği bir mekana ulaşacak. Alt ve üst yapıyı yaparken, sosyal projelere de ağırlık veriyoruz” dedi.

Milletvekili Salih Fırat da Adıyaman’daki mesire alanlarının yetersiz olmasından bahsederek, doğal güzelliği olan serin bir mekanda bu tesisin yapılmasının çok güzel bir yatırım olduğunu dile getirdi.

İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, Vali Demirtaş’ın gayretli çalışmasıyla tesisin kısa sürede tamamlandığını ifade ederek, muhteşem bir eserin ortaya çıkmasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kaynak: İHA