Ağrı'da Ahmed-i Hani Eğitime Destek Evi Açıldı

Ağrı'da Ahmed-i Hani Eğitime Destek Evi açıldı.

Açılışta konuşan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, eğitim evinde hem Türkçe hem de Kürtçe eğim verileceğini belirterek, yakın tarihte de bir kültür evi açılışı yapacaklarını söyledi.

Burada sadece Kürtçe değil Türkçe de eğitim verileceğini anlatan Sakık, şöyle konuştu:
"Bizi bir miktar yanlış anlamaya çalışıyorlar. Bir miktar bizi farklı göstermeye çalışıyorlar. Bizim Türkçeye karşı bir düşmanlığımız yok. Türkçe eğitim yapılacaksa doğru dürüst eğitim yapılmalıdır. Yalnızca bir halkın tarihini yücelten, diğer halkların tarihini yok sayan, aşağılayan o Türkçede bize öğretilen tarih, burada yer bulmayacaktır. Bütün halklar kendi tarihleriyle buralarda. Öğretmen arkadaşlarımız bizim çocuklarımıza o tarihi öğretecekler. Eğer biz 'bu çocuklar bizim geleceğimiz' diyorsak bunları eğitmeliyiz. Biz çocuklarımızı eğitirken burada devam eden bu savaşı durdurmalıyız. Bir daha çocuklarımız ölmesin."
Sakık, Ağrı'yı daha yaşanılır bir kent haline getirmek için çalışmalarına devam ettiklerine değinerek, özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimi için eğitim destek evlerine büyük önem verdiklerini kaydetti.

Konuşmasının ardından katılımcılarla halay çeken Sakık, daha sonra eğitim destek evinin açılışını yaptı. Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Sakık, öğrencilere Kürtçe ders verdi.
Kaynak: AA