Elbeyli Belediye Başkanı Şimşek’ten Çalışanlarına Kurban Desteği

Elbeyli ilçe Belediye Başkanı Süleyman Şimşek, kentte birçok yeniliklere imza attıklarını söyledi.

Elbeyli Belediye Başkanı Şimşek’ten Çalışanlarına Kurban Desteği

Elbeyli Belediye Başkanı Şimşek, çalışmalarına kurban bayramında da ara vermeden devam ettiklerini belirterek, “Bayramda nöbet sistemiyle vatandaşların mağdur olmaması için gerekli tüm tedbirleri aldık ve hiçbir aksaklığa meydan vermeden vatandaşlara hizmetlerini kesintisiz götürdük. Belediye çalışanlarına bu özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Personellerimize de bir yenilik yaparak bu bayram kurban parası adı altında birer ikramiye verdik. Elbeyli’nin birikmiş sorunları bulunuyor. Yanı başımızdaki komşu ülke Suriye’deki karışıklıktan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli sığınmacıların, özellikle ilçemizin sınıra sıfır noktada bulunması nedeniyle İlçemiz üzerinden geçişi tercih etmeleri bu sorunları daha da artırmaktadır” dedi.

Elbeyli'nin sakin, kendi halinde, kendine ancak yetebilen bir ilçe olduğunu vurgulayan Başkan Şimşek, “25 bin kişilik konteynır kentin ilçe sınırlarında bulunması nedeniyle buradan azımsanamayacak sayıda Suriyelinin çeşitli nedenlerle ilçemize günübirlik gelip gitmektedirler. Ayrıca günlük olarak sınırdan 2 ila 3 bin arasında değişen sayıda sığınmacının ilçemiz üzerinden geçiş yapmaktadır. Buna bir de ilçemizde ikamet eden Suriyeliler ilave edildiğinde imkanları kısıtlı belediyemizi oldukça zor duruma sokmuş ve hizmeti neredeyse verilemez duruma getirmiştir“ dedi.

Başkan Şimşek, yetkililerin özellikle Kilis ve çevre belediyelerinin bir an önce Elbeyli ilçesine gerekli desteği sağlamalarını beklediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA