Kobi'ler Teminatlarını Kgf'den Alabilecek

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu BaşŸkanı Necdet ǖzer, Küçük ve Orta ǖlçekli İşŸletmeleri GelişŸtirme İdaresi BaşŸkanlığŸı (KOSGEB), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik AraşŸtırma Kurumu (TǜBİTAK) ve Türkiye Teknoloji GelişŸtirme Vakfı'ndan (TTGV) destek almaya hak kazanan Küçük ve Orta Büyüklükte İşŸletmelerin (KOBİ) teminatlarını Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) alabileceklerini bildirdi.

ǖzer, yaptığŸı açıklamada, Türkiye'deki ihracatın yüzde 63'ünü, ithalatın ise yüzde 39'unu KOBİ'lerin gerçekleşŸtirdiğŸini belirterek, KOBİ'lerin ekonomik gelişŸmenin en temel unsuru olduğŸunu kaydetti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji BakanlığŸı'nın yeni başŸlattığŸı uygulama ile KOBİ'lerin kredi ve destek mekanizmalarından faydalanmak için gerekli teminatları KGF ile tam ve zamanında alacağŸını belirten ǖzer, açıklamada şŸu ifadelere yer verdi:
"KOBİ'lerin daha önce KGF'ye doğŸrudan başŸvuru imkanı yoktu. Bu kural, Eximbank'tan kredi kullanacak ihracatçı KOBİ'ler için değŸişŸtirilmişŸken, şŸu anda bu istisna KOSGEB, TǜBİTAK ve TTGV'den destek almaya hak kazanan KOBİ'lerimiz için de geçerli hale gelmişŸtir. Dolayısıyla bu tür KOBİ'lerimizin teminat gösterme sorununa KGF çare olacaktır. Artık KOSGEB, TǜBİTAK ve TTGV'den destek almaya hak kazanan KOBİ'lerimiz teminatı KGF'dan alabilecek."
 
Kaynak: AA