Endonezya'da Geleneksel Kurban Bayramı Şükür Festivali

Endonezya'nın Orta Java Bölgesi'nin Solo eyaletindeki bazı köylerde yıllardır devam eden Kurban Bayramı Şükür Festivali bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Sebze ve meyvelerden yaptıkları sembolleri taşıyarak sembolik krallık binasına götürenler burada şükür duası etti.

Krallık döneminden kalma geleneksel Kurban Bayramı Şükür Festivali'ne yerel kıyafetlerini giyerek katılanlar, yöresel müzik eşliğinde sebze ve meyvelerden yaptıkları "şükür sembollerini" taşıyarak geçit düzenledi.

Katılımcılar, geçit sonrası Surakarta eyaletinin 13. sembolik Kralı Hangabehi'nin binasının önünde toplandı, sembollerin önünde dua etti. Sebze ve meyveler daha sonra sembolik krallığın önünde bekleyen kalabalığa dağıtıldı. Bereket getireceği inanılan sebze ve meyvelerin dağıtımı sırasında izdiham yaşandı.
Sembolik kralın soyundan olan Gusti Puger, her sene Kurban Bayramı'nda Şükür Festivali düzenlediklerini belirterek "Bu yıl da Hz. İbrahim'in şükür için kurban kesmesi gibi, biz de yöremizde bereket anlamına gelen sembolleri meyve ve sebzelerden hazırladık. Geleneksel şükür duamızı yaptık. İnşallah bu Kurban Bayramı yöremize bereket ve huzur getirir" diye konuştu.


Şükür Festivaline katılan Sri Harsini, çok mutlu olduğunu ifade ederek "Bugün dağıtılan sebze ve meyvelerden kapabildiğim için çok mutluyum. İnşallah bereketli ve huzurlu bir yıl olur benim için" dedi.


Kaynak: AA