Başbakan Davutoğlu'ndan 53 Bin Muhtara Bayram Tebrik Kartı

AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, partisinin yoksullara, yetimlere, yaşlılara ve kimsesizlere muhtarlar aracılığıyla ulaşmaya çalıştığını kaydederek, AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Türkiye genelindeki 53 bin muhtara ilk kez bayram tebrik kartı gönderdiğini bildirdi.

Çalık, AA muhabirinin çeşitli konulara ilişkin sorularını yanıtladı.
Kendisinden önce bu görevi sürdüren Akif Gülle, Şükrü Ayalan ve ve Salih Kapusuz'a teşekkür eden Çalık, görevi süresince çok farklı çalışmalarla milletle birarada olmak istediğini söyledi.

Çalık, bu amaçla, "ilk önce bayramlaşmaları kendi evimizde yapalım" düşüncesiyle, AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu'nun da katılımıyla AK Parti Genel Merkezi'nde personelle bayramlaştıklarını kaydetti.

Öznur Çalık, bu bayramda tüm milletin yanısıra muhtarlarla da temasa geçmek istediklerini belirterek, "Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız, Türkiye genelindeki 53 bin muhtarımıza ilk kez bayram tebrik kartı gönderdi. Bayram kartında dostluk ve kardeşlik mesajı verdi" dedi.

Bu tebrik kartlarının il ve ilçe parti teşkilatlarına da gönderildiğini belirten Çalık, "Millet eliyle devletin kaynaşması anlamına gelir muhtarlarımızla biraraya gelmek" dedi.

Milletin partisi olan AK Parti'nin yoksullara, yetimlere, yaşlılara ve kimsesizlere muhtarlar aracılığıyla ulaşmaya çalıştığını kaydeden Çalık, muhtarların taşıdıkları sorumluluğun çok fazla olduğunu ve kutsal bir görevi yerine getirdiklerini söyledi.

Çalık, bu yüzden muhtarların özlük haklarını iyileştirdiklerini, maaşlarını 870 TL'ye çıkardıklarını bildirdi.
"AK Parti'nin Halkla İlişkiler Başkanlığı'na kadın ele değecek gibi gözüküyor" sözleri üzerine, Çalık, şöyle konuştu:
"Kurucu genel başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız partiyi kurarken, 'hamurunu milletimizin yoğurduğu parti' diye başladı sürece. Önceki başkanlar Akif Gülle, Şükrü Ayalan ve Salih Kapusuz'un yaptıklarının üzerine bir tuğla daha koyabilirsek mutlu oluruz. Onların bize devrettiği bayrağı bir adım daha yukarıya çıkarabilirsek ne mutlu bize. Bundan sonra Halkla İlişkiler Başkanlığı olarak yapacağımız proje ve çalışmalarımız var. Demokrasinin vazgeçilmesi sivil toplum örgütlerimizdir. Genel merkezde ve illerde sivil toplum örgütleri ile biraraya geleceğiz, istişarelerimizi yapacağız. Sivil toplum örgütlerimizin yanısıra; sendikalarımızla, meslek örgütlerimizle, gönüllü teşekküllerimizle, hemşehri derneklerimizle, spor kulüplerimizle, Alevi federasyonlarımızla, gayri müslimlere ait derneklerimizle, hepsi ile bundan sonra çok daha yakın temasta olacağız. Bu yakın teması kurarken, hem biz onlara gideceğiz hem de onların bize gelmesini sağlayacağız. Yani istişare edeceğiz, Halkla İlişkiler Başkanlığı olarak, onlar için ne yapılması gerekiyorsa onları yapacağız, eksiklikleri varsa onları tamamlamaya çalışacağız, sorunları varsa onları dinleyeceğiz.
Türkiye'de şu anda 150 bin civarında sivil toplum örgütü, dernek, sendika ve meslek örgütü var. Bu örgütler üyelerinin sorunlarını daha rahat bir şekilde iletmek üzere organize olan topluluklardır. Bizler de Halkla İlişkiler Başkanlığı olarak, onların genel başkanlarından başlayarak, illerdeki ve ilçelerdeki şube başkanlarına kadar hepsi ile biraraya geleceğiz. Biz 'Yeni Türkiye' dedik. Yeni Türkiye de 'konuşan Türkiye olsun' istiyoruz. Konuşan Türkiye'de de sivil toplum örgütleri ile çok yakın temasta olalım istiyoruz. Bizim misafirimiz olmasınlar, AK Parti onların evi olsun. Gelsinler dertlerini, tasalarını, kederlerini, mutluluklarını bizlerle paylaşsınlar, biz de varsa sorunları, onları birlikte çözelim istiyoruz."
- "Sivil toplum örgütleri iktidar gibi düşünmek zorunda değil" -
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, "Zaman zaman bazı sivil toplum örgütleri, AK Parti ve politikalarını eleştiriyor. O STK'larla neden eleştirdikleri konusunda görüşme yapmayı düşünür müsünüz?" sorusu üzerine, sivil toplum örgütlerinin aynen devlet, Hükümet ya da iktidar partisi gibi düşünmek zorunda olmadığını belirterek, "Tabi ki farklı düşünecekler. Yöneticiler her zaman doğru yapmayabilir, eksik yapabiliriz. Milletin seçilmişleri olarak eksik taraflarımız olabilir. Partimizdeki çalışmalarımız sırasında bize söylemek istedikleri unsurlar olabilir, eklemek istedikleri olabilir. Onlarla mutlaka temasa geçmemiz lazım" dedi.

Tüm sivil toplum örgütleri ile çok yakın temas halinde olacaklarını belirten Çalık, "Tüm sivil toplum örgütlerine kapımız her zaman ve sonuna kadar açık. Bu kapı milletin kapısı, bu kapı gönül kapısı, AK Parti kapısı. Direkt olarak kapıyı hiç tıklatmadan içeriye girebilecekleri bir kapıları var artık. Bunu sivil toplum örgütlerine söylerken vatandaşlarımıza da söylüyorum" diye konuştu.

- "Vatandaş sorununu twetter üzerinden de iletebilecek" -
Öznur Çalık, AK Parti İletişim Merkezi (AKİM) birimine vatandaşların telefonla, faksla, e-mail ile veya yüzyüze sorunlarını aktarabildiğini ifade etti.

Eskiden "Ankara'da bir dayınız varsa işiniz hallolur" denildiğini dile getiren Çalık, şimdi milletin "bir dayısının olmasına" gerek olmadığını, sorunu ve sıkıntısı olanın AKİM'e gelerek sorunlarını iletebileceğini kaydetti.

Çalık, AKİM aracılığıyla kendilerine dertlerini, sorunlarını anlatan yaklaşık 2 milyon kişinin yüzde 95'ine ulaştıklarını söyledi.

Çalık, vatandaşların sorunlarını aktarmaları için bundan sonra çok farklı iletişim kanalları açmak istediklerini, vatandaşların bundan sonra sorunlarını partinin Twitter hesabı aracılığıyla da iletebileceklerini bildirdi.
Kaynak: AA