Teksander ve Çerkezköy Osb Yönetim Kurulu Başkanı Sarıoğlu Açıklaması

Tekirdağ Sanayiciler Derneği (TEKSANDER) ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, "Tekirdağ Sanayi Odası, biz sanayicilerin en temel hakkıdır. Bu hak, evrensel insan hakları çerçevesinde değerlendirilmelidir" dedi.

Sarıoğlu, TEKSANDER binasında düzenlediği basın toplantısında, Tekirdağlı sanayiciler olarak 12 Aralık 2012'de Tekirdağ Sanayi Odası'nı kurmak üzere Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti'ni oluşturduklarını söyledi.

Heyet olarak 26 Nisan 2013'te bin 40 sanayicinin imzasıyla, Tekirdağ Sanayi Odası'nın kurulması için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) başvurduklarını belirten Sarıoğlu, "TOBB yönetimi başvurumuza yasal süre içinde cevap vermedi. Başvurumuzun akamete uğramaması için yargıya başvurduk ama lobi çalışmalarımızı da aralıksız sürdürdük, sürdürüyoruz" diye konuştu.

Sarıoğlu, Tekirdağ Sanayi Odası'nın kurulması için gerekli altyapı çalışmalarını yapmak amacıyla TEKSANDER'i kurduklarını dile getirdi.
Türkiye'de yeni sanayi odalarının gerekliliğini vurgulayan Sarıoğlu, "Bursa, Manisa, Antakya ve Tekirdağ gibi yeni sanayi kentlerinin ihtiyaçlarına cevap verecek yeni kanuni düzenlemelere de ihtiyaç doğuyor. 'Yeni Türkiye'den bahsediyoruz, 'Yeni Türkiye'ye yeni sanayi odalarının şart olduğunu ısrarla belirtiyoruz" ifadelerini kullandı.
Tekirdağ Sanayi Odası'nın kurulması için mücadeleye devam edeceklerini belirten Sarıoğlu, "Tekirdağ Sanayi Odası, biz sanayicilerin en temel hakkıdır. Bu hak, evrensel insan hakları çerçevesinde değerlendirilmelidir" dedi.

Kaynak: AA