Bayram Alışverişi Çarşı Pazara Canlılık Getirdi

İzmir'de bayram alışŸverişŸi çarşŸı ve pazarlara canlılık getirse de Tarihi Kemeraltı LJarşŸısı'nda esnaf, yaşŸanan hareketlilikten memnun olmadı.

Tarihi çarşŸıda hazır giyimle başŸlayan bayram alışŸverişŸi, son iki günde şŸeker, çikolata, kahve, lokum, kuru yemişŸ ve kolonya gibi ikramlık ürünlerle üst seviyeye ulaşŸtı.
Tarihi Kemeraltı, Kurban Bayramı alışŸverişŸi sebebiyle yoğŸun günlerinden birini yaşŸıyor. LJocuklarına bayramlık, misafirlerine şŸeker ya da çikolata ikram etmek isteyenler kesesine uygun tezgah arıyor. Fiyatları kontrol eden vatandaşŸlar, ihtiyacı olan ürünü aldıktan sonra evinin yolunu tutuyor.
Giysi, ayakkabı, hediyelik eşŸya, çikolata, şŸeker, lokum, kolonya, kahve ve kuruyemişŸ gibi ikramlık ürünler satan tezgahlarda fiyatların çeşŸitliliğŸi halkın ilgisini arttırdı. Esnaf, çarşŸıya ilginin geçmişŸ yıllardaki gibi olmamasından, vatandaşŸ da fiyatların yüksekliğŸinden şŸikayet etti.
Bayram alışŸverişŸinde çerez, şŸeker, kurban bıçaklarını aldığŸını belirten 60 yaşŸındaki Mehmet Ali Murat, "Bayram hazırlığŸını yapıyoruz. ǖnceki bayramlardaki tat yok. ǖnceden Kemeraltı dolup taşŸardı. Hayat pahalı, ceviz 45 lira olmuşŸ, kendimize bir şŸey almadık çocuklara gömlek ve ayakkabı aldık. Fiyatlar biraz yüksek" dedi.

LJarşŸıda şŸeker ve lokum satan esnaflardan Enes Al, bayram öncesi eskisi gibi bir yoğŸunluğŸun olmadığŸını belirterek, "LJocukluğŸumuzda buralar cıvıl cıvıl oluyordu. şžekere ilgi ramazan bayramında oluyor, kurban da pek ilgi olmuyor" diye konuşŸtu.
Ege ǜniversitesi'nde böbrek nakli olan oğŸlu için bayram alışŸverişŸine çıktığŸını belirten 45 yaşŸındaki Fahrettin Keskin ise "OğŸlumu sevindirmek istedim. Ona elbise alacağŸım" dedi.

 
Kaynak: AA