Türel: Antalya 51 senedir sinemaya destek veriyor

Antalya Altın Portakal Film Festivali hakkında bilgiler veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın 51 senedir sinema endüstrisine çok büyük destek verdiğini söyledi.

Türel: Antalya 51 senedir sinemaya destek veriyor
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Altın Portakal Film Festivali hakkında bilgiler verdi.

Beyaz TV'den Funda Karayel'in sorularını yanıtlayan Türel, Antalya'nın 51 senedir sinema endüstrisine çok önemli destek verdiğini söyledi.

Türel, Funda Karayel'in, 'Festivalde bu yıl neler var?' sorusuna, 'Festivalimiz her zaman olduğu gibi dolu dolu film gösterileriyle devam ediyor. Bir çok ulusal, uluslararası film var. 12'si ulusal film yarışmasında yer alan, 26 uzun metrajlı film. Bunlardan beş tanesi dünya prömiyerini, üçü Türkiye prömiyeri, beş tanesi de ilk film olarak yer alıyor. Birçok film gösterimi var' yanıtını verdi.

Menderes Türel, 'Yine aynı şekilde yabancı filmlerle ilgili de önemli filmlerin sinemalarda gösterimleri devam ediyor' dedi.

Başkan Türel, sinemayla ilgili bundan sonraki hedeflerini ise şöyle anlattı.

'Antalya 51 senedir sinema endüstrisine çok önemli destek veriyor. Bu açıdan bütün hemşehrilerimize, özellikle Antalyalılara teşekkürü bir borç biliyorum. Büyük fedakarlık yapılmak suretiyle bu film festivalleriyle sinemamız uluslarası alanda taçlanıyor. Bu çok önemli. Biz tabiki bunu sinema sanatı için yapıyoruz O yüzden bunun böylesine güzel bir şekilde organize edilmesi ve hakikaten taçlandırılması son derece önemli. Onun için festivali en güçlü şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Bundan sonra da gayret edeceğiz.'
BEYAZ GAZETE