35 Afgan Mülteciyi Denizin Ortasına Bıraktılar

Kaçak yollarla Yunanistan’ın Midilli adasına kaçmak isteyen 35 Afganistanlı mülteci, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde sahil güvenlik ekiplerince denizin ortasında yakalandı.

35 Afgan Mülteciyi Denizin Ortasına Bıraktılar

Edinilen bilgiye göre, insan kaçakçılarına kişi başı 3 bin avro ödeyerek kendilerini aileleriyle birlikte Midilli'ye götürmesini isteyen 35 Afgan kaçak göçmen, sabah saatlerinde Ayvalık Sahil Güvenlik ekiplerinin rutin devriye görevsi sırasında Badavut açıklarında denizin ortasında yakalandı. Üçü kadın, biri kundakta bebek olmak üzere 10 çocuğun da aralarında bulunduğu mültecilerin çalıntı olduğu ileri sürülen bir sandalla denizin ortasında bırakıldığı öğrenildi.

Sahil güvenlik botlarıyla Cunda Adası’na getirilen göçmenler, Sarımsaklı Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerine teslim edildi.
Sahil güvenlik ve jandarma tarafından her türlü insani yardımın yapıldığı mülteciler, Devlet Hastanesi’nde sağlık muayenesinden geçirildikten sonra sınır dışı edilmek üzere emniyet ekiplerine teslim edildi.

Hem paralarından, hem de mutlu bir gelecek kurma hayallerinden olan mültecilerin son derece üzgün olduğu dikkatlerden kaçmadı.
Kaynak: İHA