Türkiye'nin Abidjan Büyükelçisi Demir Açıklaması

Türkiye'nin Abidjan Büyükelçisi Esra Demir, "Deniz Feneri Derneği'nin Kurban Bayramı vesilesiyle Fildişi Sahili'nde yaptığı faaliyetler konusunda bilgi almış bulunuyorum. Gayet hayırlı işler yaptıklarını büyük bir memnuniyetle öğrendim" dedi.

Büyükelçi Demir'i, Deniz Feneri Derneği proje sorumlusu Hacı İbrahim Mutlu, Soulaitine Derneği Başkanı Abdülaziz Sarbe, İnfak Vakfı Genel Başkanı Ömer Köse, Deniz Feneri Derneği görevlisi Hasan Muştaha ile gönüllüsü Şaban Durmaz, makamında ziyaret etti.
Mutlu, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdiği Büyükelçi Demir'e, Kurban Bayramı dolayısıyla ülkeye geldiklerini, Türkiye'deki hayırseverler tarafından Fildişi Sahili'nin en büyük şehri ve eski başkenti Abidjanbölgesinde yaptırılacak okul, cami, idari bina ve sağlık ocağından oluşan sosyal yaşam kompleksi ile Ndusi kasabasında 400 kişilik caminin temelini attıklarını söyledi.

Mutlu, Abidjan bölgesinde yine Türkiye'den bağışlanan 420 hisseyle 60 büyükbaş kurbanlığın kesimini yaparak, etini yoksullara dağıttıklarını belirtti.

Büyükelçi Demir ise "Deniz Feneri Derneği'nin Kurban Bayramı vesilesiyle Fildişi Sahili'nde yaptığı faaliyetler konusunda bilgi almış bulunuyorum. Gayet hayırlı işler yaptıklarını büyük bir memnuniyetle öğrendim" diye konuştu.

Kaynak: AA