Vanlı İşadamlarından Konya Valisi Erol'a Ziyaret

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) heyeti, Konya Valisi Muammer Erol'u makamında ziyaret etti.

DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, ziyarette yaptığı konuşmada, Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'u temsilen geldikleri Konya'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Heyette bölgeden girişimciler ve işadamları olduğunu ifade eden Demirci, şunları kaydetti:
"Amacımız, bizim bir mali destek programımız var. Bu yıl farklı bir yol denedik. Mali destek programı üzerinden 'bölge yatırım imkanlarını, bölge dışındaki yatırımcılara da tanıtalım' dedik ve ilk durak olarak Konyayı belirledik. Mevlana'nın manevi desteğine ihtiyacımız vardı, onun da desteğini aldık. Ardından İstanbul, Bursa, Kocaeli gibi illerde de tanıtımın yapacağız. Konya ile Van arasında gönül köprüsünü yatırım köprüsüyle de desteklemiş oluruz inşallah."
Vali Muammer Erol ise heyetin, tanıtma çalışmalarına Konya'dan başlamasının kent adına sevindirici olduğunu belirtti.

Konyalılarla Vanlıların bugüne kadar olduğunudan daha yakın, kol kola ve gönül birliği içinde olacağını dile getiren Erol, şunları kaydetti:
"İnşallah Konyalı yatırımcılarımız da yapılan tanıtım çalışması sayesinde bu fırsatları değerlendirmeyi düşünürler. Bu Konya için de bir artı olacaktır. Kalkınma ajanları, görev ve sorumluluk alanları içerisinde yer alan illerin potansiyellerini ve yatırım imkanlarını harekete geçirme adına, son yıllarda ciddi katkılar ortaya koyuyor. Verilen desteklerle harekete geçirilen yatırım kararları, bir kenarda bekleyen sermayelerle ve imkanlarla, işe, istihdama, hizmete dönüşüyor. Bunu görmek de memleketimizin geleceği adına halkımzının refahı adına bizi bir kat daha ümitlendiriyor."
Kaynak: AA