'Avrupa Birliği'ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu' Toplantısı

Edirne'de, "Avrupa Birliği'ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu" toplantısı yapıldı.

Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Edirne Valiliği Avrupa Birliği Eşgüdüm Merkezi tarafından valilikte düzenlenen ocak ayı toplantısında, Vali Hasan Duruer'in İstanbul'da bir televizyon programına katılması dolayısıyla toplantıya başkanlık ettiğini söyledi.

Uyum, danışma ve yönlendirme kurulu toplantılarını yıl içerisinde 3 defa daha yapacaklarını belirten Özkan, şunları kaydetti:
"Sayın Valimizin toplantıya katılanlara mesajları var. Valimiz biliyorsunuz AB projelerine çok önem veriyor. Geçen sene de özellikle kamu kurumlarını talimatlandırmıştı. 'Her kurum mutlak suretle kabul edilebilir en az bir proje ve teklif çağrılarına başvuru yapsın' demişti. Bunun neticesini çok olumlu bir şekilde aldık. Ben 2009'da Edirne'de göreve başladığımda çok iyi hatırlıyorum, hibe programlarından yararlanma sıralamasında Edirne 57'nciydi. 2012'ye baktığımızda 18'inci sıraya yükseldiğimizi görüyoruz. Hep beraber, kurumlarımızın katkısıyla başardığımız bir sonuç. Yararlandığımız parasal miktar olarak iyiyiz ancak proje sayısı olarak yine çok gerilerdeyiz."
Özkan, başvuru yaptıkları hibe programlarının yüksek meblağlı programlar olduğunu vurguladı.
Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı ya da Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Programı'ndan faydalandırılmadıkları için hibe programlarından aldıkları para miktarının yüksek ancak sayısal olarak düşündüklerinde sayının düşük olduğunu dile getiren Özkan, "Özellikle gençlik projelerinde çok gerideyiz. Ulusal Ajans'tan yararlandığımız projeler çerçevesinde baktığımız zaman Türkiye'de sondan üçüncüyüz. Bu da iyi olmadığımızı gösteriyor" diye konuştu.

Özkan, durumlarını geçmişle kıyasladıklarında her yıl daha iyiye gittiklerinde, bunda Edirne Valisi Hasan Duruer'in önemli katkısı olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA