Yusuf'un Hayatı 700 Tl'lik İğneye Bağlı

Mevsimlik işçi olarak çalışmak için Kocaeli’ye gelen 20 yaşındaki Yusuf Karakuş, bir süredir mücadele ettiği beyin tümörü hastalığının tedavisinde gerekli iğnelerin masraflarının karşılanması için yardım bekliyor.

Yusuf'un Hayatı 700 Tl'lik İğneye Bağlı

Kastamonu’dan mevsimlik işçi olarak çalışmak için ailesi ile birlikte Kocaeli’ye gelen ve burada pazarlarda sarımsak satarak geçimlerini sağlamaya çalışan Yusuf Karakuş, 17 yaşından beri beyin tümörü hastalığı ile mücadele ediyor. 20 yaşındaki Karakuş’un 3 yıl önce bir trafik kazası sonrasında tedavi için götürüldüğü hastanede beyninde tümör olduğu belirlendi. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan Karakuş, beynindeki tümörün tedavisi için yurt dışından özel ithal edilen iğnelerin ücretini karşılayamaz duruma geldi. Kocaeli Gültepe’deki bir evde eşi, annesi, teyzesi ve dayısı ile birlikte kirada oturan Karakuş, tanesi 700 TL olan iğnelerin karşılanması için hayırsever vatandaşlardan yardım beklediğini dile getirdi. Karakuş, bu iğneleri alarak yaşamaya mecbur olduğunu belirterek "eğer bu iğneleri alamazsam yaşama şansım azalacak” dedi.

Her ay bir iğne vurulması gerektiğini ifade eden Karakuş, şunları söyledi: “Doktorum bana iki sene boyunca bu iğneleri kullanmam gerektiğini söyledi.

İğnelerin tanesi 700 lira. Ben ailemle birlikte mevsimlik işçi olarak çalışmak için Kocaeli’ye geldim. Ailemle birlikte pazarlarda sarımsak satarak geçimimizi sağlıyoruz. Kazandığımız para ancak karnımızı doyuruyor ama iğnelerimi karşılamaya yetmiyor. İğnelerimin ücretlerini karşılayacak hayırsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyorum. Ben bu iğneleri yaptırıp Allah izin verirse sağlığıma kavuşmak istiyorum.”
Kaynak: İHA