Uludere'de 34 Kişinin Ölümüyle İlgili Takipsizlik Kararı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığının Uludere olayıyla ilgili verdiği takipsizlik kararına ilişkin, "Genelkurmay Askeri Mahkemesine itirazda bulunacağız" dedi.

Şırnak'ın Uludere ilçesindeki olayda yaşamını yitiren 34 kişinin yakınlarının avukatlığını da yapan Elçi, AA muhabirine, Askeri Savcılığın kararının kendileri için sürpriz olmadığını söyledi.

"Olayda sorumluluğu bulunan Genelkurmay Başkanlığının bünyesinde yer alan Askeri Savcılık tarafından objektif, tarafsız ve adil bir karar verileceğini beklemedik" diyen Elçi, kararın hukuka aykırı ve kabul edilemez olduğunu belirtti.

Elçi, Askeri Savcılığın takipsizlik kararının itiraza tabi olduğunu kaydederek, "Genelkurmay Askeri Mahkemesine itirazda bulunacağız. Mahkemenin de reddetmesi durumunda Anayasa Mahkemesine başvuru yolu açılmış olur" diye konuştu.

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi de Uludere olayına ilişkin takipsizlik kararına yönelik, "Karar hukuki dayanaklardan yoksundur" ifadesini kullandı.
İç hukuktan beklentilerinin kalmadığını kaydeden Elçi, şöyle dedi:
"Türkiye'de hukukun uygulanması konusunda bir zihniyet sorunu var. Yoksa mahkemelerin isimlerinin değişmesi önemli değildir. Karar yanlı olduğu için yapılacak itirazdan birşey beklemiyoruz. Baştan beri dosya soğutulmaya, unutulmaya, örtbas edilmeye çalışılıyordu."
Kaynak: AA