Makine Mühendisleri Değişim Grubundan Açıklama

Makina Mühendisleri Değişim Grubu olarak yapılan açıklamada, yönetime gelmemiz durumunda, üyelerimizin bilgi, birikim ve tecrübelerinden istifade edeceğiz.

Mesleki eğitimleri, sektör bilgilendirme programlarını, proje onaylarını yasal ve mevzuatların yetkilendirdiği şekilde gerçekleştireceğiz” denildi.
Açıklamada, oluşturulacak Bilim ve Teknoloji Kurulu kılavuzuyla kurmayı planladıkları İleri Makina Teknolojileri Enstitüsü’nün lokomotif güç olacağı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: “Mesleki alanda dünyanın gerisinde kalmamak adına sektöre ileri teknoloji ufku vereceğiz. Üniversiteler, özel sektör ve kamu kuruluşlarının ortak proje geliştirebilecekleri platformlar oluşturarak bir sinerji oluşturmaya çalışacağız. Kendi teknolojimizi kurabileceğimiz şartların altyapısını oluşturacak süreçlerin yakın takipçisi olacağız. Buluş borsası, otomasyon teknolojisi, teknoloji bankası projesi, kısacası “yarınların teknolojisi” vizyon projelerimiz olacaktır. İdeolojilerden ziyade teknolojiye sahip olup olmamaya göre şekillenen yeni dünyamızda, Makina Mühendisleri Değişim Grubu, yarınları doğru şekillendirmenin gayreti içinde olacaktır.”
Kaynak: İHA