7’den 70’ 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor”

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Anma Yürüyüşü” düzenlendi.

7’den 70’ 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor”
Yürüyüşe 7’den 70 Türkiye’nin 81 ilinden gelen vatandaşlar katıldı.


Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Anma Yürüyüşü” saat 10. 30’da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ında katılımıyla başladı.

Binlerce vatandaş Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçiği anmak için yürüyüşün başlangıç noktası olan Kızılçubuk mevkisinde toplandı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dulalar edilmesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç bir konuşma yaptı.

Bakan Kılıç, “Bugün bizler ve sizler, yarın çocuklarımız, torunlarımız inşallah onlar da bizi, bizlerin bugün şehitlerimizi yad ettiğimiz gibi dualarla anacak. Burada şehit olanlar 'Allah Allah' nidalarıyla şehit oldu. Vatan ve millet sevgisiyle şehit oldu, inşallah bizler de bu şuur içerisinde milletimize ve devletimize hizmet edeceğiz. Bugün burada milletvekillerimiz var, belediye başkanlarımız var, valimiz var, üst düzey bürokratlarımız var ama hepimiz bu yürüyüşü yan yana, kol kola ve sizlerle gençlerle beraber yapacağız. Sadece gençlerle değil buraya gelmiş olan her kardeşimizle... Ülkemizin her yerinde bugün Sarıkamış şehitleri hatırlanıyor, onlar için dualar, mevlitler okunuyor, Allah kabul eylesin inşallah. Şimdi buradan 8,5 kilometrelik yürüyüşümüze başlıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kutlu yürüyüşü hiçbir zaman durmayacaktır. Sizler bunun en büyük garantisisiniz. Milletimizin ve devletimizin geleceğisiniz. Bugün buraya nasıl geldiyseniz her zaman ve her yerde sizlerden bir ricam var, üzerinizde taşıdığınız emanetin sahibi olun. Burada dalgalandırdığınız bayrağımız her zaman üzerimizde dalgalanacak inşallah.” dedi.

Daha sonra Bakan Kılıç ve beraberindekiler Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ile çok sayıda askeri yetkili ve vatandaşlar 8,5 kilometrelik yolu yürüdü.

Yürüyüş sonrasında Yukarı Sarıkamış Şehitliği'nde bir tören düzenlendi.

Kaynak: İHA