Kalkınma Bakanı Yılmaz’ın Bingöl Temasları

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Bingöl kavurma markasıyla tüm Türkiye’de satış yapılıyor.

Kalkınma Bakanı Yılmaz’ın Bingöl Temasları
Diğer kavurmalara göre Türkiye’nin değişik bölgelerinde yüzde 40 daha yüksek fiyatla satılıyor” dedi.

Bingöl’de bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Et ve Süt Kurumu Bingöl Et Kombinasını ziyaret etti. Yenilenen kombinada incelemelerde bulunan Bakan Yılmaz, Kombina Müdürü Önder Alptekin’den brifing aldı. İncelemelerin ardından bir açıklamada bulunan Bakan Yılmaz, kombinanın 14 milyon liralık kaynakla yenilendirildiğini söyledi.

Kombinada yaklaşık 100 kişinin doğrudan istihdam edildiğini kaydeden Bakan Yılmaz, tesisin hayvancılıkla uğraşan binlerce çiftçi ve besiciye hizmet verdiğini belirterek, “Sadece 2013 yılında burada üreticiye ödenen para 47 milyon Türk Lirası. 2014 yılında inşallah 50 milyon lirayı geçecek. Bingöl Tarım ve Hayvancılık bölgesi et ve süt kurumu bizim için çok önemli. Şunun da altını çizmek istiyorum burada ismine uygun bir şekilde bu tesisi geliştirmemiz lazım. Bingöl yeni baraj ve göletleriyle su ürünleri konusunda büyük potansiyele sahip bir ilimiz. Bu tesisimiz ileride su ürünleri konusunda da daha etkili bir şekilde kullanılacak” dedi.

BİNGÖL KAVURMASI TÜRKİYE PAZARINDA
Bingöl kavurmasının Türkiye pazarında yer edindiği belirten Bakan Yılmaz, “Katma değeri yükseltmek önemli sadece et üretirseniz etin ücretini almış olursunuz ama paketlediğinizde işlediğinizde marka oluşturduğunuzda çok daha fazla katma değer oluşturmuş olursunuz. Bu anlamda son dönemlerde bu tesis içersinde kavurma ünitesi kurduk. Bingöl kavurma markasıyla tüm Türkiye’de satış yapılıyor. Diğer kavurmalara göre Türkiye’nin değişik bölgelerinde yüzde 40 daha yüksek fiyatla satılıyor. Çünkü Bingöl’ün eti kaliteli olduğu için kavurması daha kaliteli ve daha kaliteli olduğu için tüketici daha fazla ücret ödeyip rağbet ediyor. Özel sektörde de kavurma konusunda atılan adımlar var. Hem et ve süt kurumu ve özel sektörle kanalıyla Bingöl’ün et potansiyelinin katma değerini daha yüksek hale getiriyoruz. Burada sanayileşme dediğimiz aslında budur. Maden kaynaklarını, doğal kaynakları, hayvancılığı, tarımı alıp işleyip paketleyip markalaştırdığınızda çok daha fazla gelir elde ediyorsunuz bu da refahı attırıyor. Et ve süt kurumumuz bu anlamda Bingöl Kavurmayla bir adım atmış oldu” ifadelerini kullandı.

Tesisin bölgesel fonksiyona sahip olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, şunları söyledi:
“Bu tesis sadece Bingöl’e hizmet etmiyor bölgesel fonksiyonu var. 6 ile hizmet veriyor bu 6 ilden ürün alıyor bunları işliyor ve daha geniş bir şekilde pazarlıyor. Bingöl’deki bütün üretim tesislerine önem veriyoruz nerede bir istihdam varsa, nerede üretim varsa destek oluyoruz. İstihdam oluşturacak bütün konulara destek oluyoruz. Son teşvik sistemimizle birlikte özel sektörün bu anlamda gelişmesi için gayret sarf ediyoruz. Et ve süt kurumumuz bu anlamda çok önemli bir tesis.”
Kaynak: İHA