Sivas'ta Kadınların Eğitimine Yönelik Proje Tanıtıldı

Sivas Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yürütülen "Eğitimi Yarıda Kalmış Kadınların Mesleki Eğitime Katılımı Projesi" tanıtıldı.

Sivas Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, 81 ilde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" hakkında bilgi verdi.
Bu projenin Sivas'ta da Vali Zübeyir Kemelek'in eşi Zehra Kemelek himayesinde yürütüldüğünü dile getiren Kalaylı, bu kapsamda hayata geçirilen "Eğitimi Yarıda Kalmış Kadınların Mesleki Eğitime Katılımı Projesi"nin önemine dikkati çekerek, "Amacımız, çeşitli sebeplerden dolayı eğitimini yarıda bırakmış kadınlarımızı, kızlarımızı tespit edip onların temel eğitimini sağlamak. Projenin 2 ayağı var. Kadınlarımızın temel eğitimini tamamlamak ve aynı zamanda da açık mesleki eğitim liselerine bu öğrencilerimizi kaydettirip devamında da istihdamını sağlamak" diye konuştu.

Kadınların sosyal ve ekonomik hayata daha aktif katılımının sağlanması gerektiğine dikkati çeken Kalaylı, vatandaşlara, eğitimlerini tamamlamaları konusunda her zaman yardıma hazır olduklarını dile getirdi.
Bu projede, mahalle muhtarlarının ve okul müdürlerinin bilgilendirilmesinin önemli olduğunu kaydeden Kalaylı, muhtarların ve eğitimcilerin desteklerini önemsediklerini ifade etti.

Sivas Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Buğrul ise proje hakkında bilgi verdi. Toplantıya, okul müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Kaynak: AA