Satso Çalıştığı Kurumların Aynasından Kendine Baktı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası dış paydaşlarının görüşlerini alarak çalışmalarını şekillendirmek amacıyla Dış Paydaş çalıştay toplantısı düzenledi.

Satso Çalıştığı Kurumların Aynasından Kendine Baktı
SWOT (Güçlü Yönler, Güçsüz Yönler, Fırsat ve Tehditler)ve PEST (Politik, Ekonomik, Sosyo-Kültürel& Teknolojik) analizi Dış Paydaşların temsilci katılımıyla Arya Otel’de yapıldı.
Çalıştaya Kurumun işbirliği içerisinde çalıştığı kurumlar davet edildi. Toplantıya davet edilen Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Borsası, Sakarya Üniversitesi, Sivil Toplum Kuruluşları, bağlı bulunan belediyeler, Milli Eğitim Müdürlüğü, ABİGEM, MARKA gibi beraber çalışılan kurumlara davet metni ile beraber SATSO ve il hakkındaki görüş ve önerilerinin yazıldığı SWOT Formu gönderildi. Kurumların konuyla ilgili uzman personelleri toplantıya katılımda bulundu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, “SATSO olarak mevcut kalitemizi iyileştirmek ve bunu tüm üyelerimiz ile iç ve dış paydaşlarımıza bir çıktı olarak sunup onların da bu çıktılardan en üst seviyede yararlanabilmeleri adına, yeni, 4 yıllık stratejik planımızı hazırlama sürecine girdik. Sizlerin çok önemli desteğiyle Stratejik Plan toplantımızı İzmir’de yaptık. Stratejik Planımızı oluşturma sürecinde paydaş olarak tanımladığımız tüm dış etmenlerin görüş ve düşüncelerine de ihtiyacımız var. Bu görüş ve düşünceler bizim için hazine niteliğindedir” dedi.

Toplantıda katılımcılara, “Sizce Sakarya’nın temeldeki ilk 10 sorunu nelerdir? (Sıralamanızı en önemliden daha az önemliye göre yapmanızı rica ederiz.) Sizce SATSO’nun var oluş nedeni nedir? Sizce SATSO’nun güçlü olduğu konular nelerdir? Sizce SATSO’nun güçsüz olduğu konular nelerdir? Sizce SATSO’nun karşısına çıkabilecek olası tehditler nelerdir? Sizce SATSO’nun önündeki fırsatlar nelerdir? Sizce SATSO bir insan olsa onu 5 kelime ile nasıl tanımlarsınız? Sizce SATSO’nun nasıl bir yapısı ve işleyişi olmalıdır? Sizce SATSO hangi yönlerini değiştirmelidir?” soruları sorularak değerlendirmeler alındı.

Değerlendirmelerin, TOBB Eğitmeni Banu Yüksel tarafından rapor haline getirilerek kurumlarla tekrar paylaşılacağı ve çalışmaların bu rapor dahilinde şekillendirileceği bildirildi.

Stratejik Planın son aşamalarından birinin de SATSO Meclis Üyeleri ile yapılacağı, hedef ve stratejilerin son haliyle belirleneceği ve dış paydaşlarla yapılan toplantıdan çıkan sonuçların değerlendirileceği kaydedildi. Yapılan çalışma ile 4 yılı kapsayan SATSO Stratejik Planının yayın haline geleceği öğrenildi.
Kaynak: İHA