Osmaniye'de Su Kuşları İçin Doğal Yaşam Alanına 100 Yuva Yerleştirildi

Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü Osmaniye Şubesi, Yeniköy ve Kırmıtlı köylerindeki sulak bölgelere, doğal yaşam alanıyla uyumlu 100 kuş yuvası yerleştirdi.

Şube Müdürü Nuri Yılmaz, yaptığı açıklamada, su kuşlarının kuluçka dönemlerinde yırtıcı hayvanlardan korunmasının önemli olduğunu söyledi.

Osmaniye'deki Kastabala Vadisi'nde 220 kuş türü olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
"Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün talimatları doğrultusunda, yerli ve göçmen su kuşlarının kuluçka dönemlerinde yırtıcı hayvanlardan ve Ceyhan Nehri'nde meydana gelen su yükselmelerinden olumsuz etkilenmemeleri için kurumun yaptırdığı doğal yaşam alanıyla uyumlu 100 kuş yuvası, nehir yatağında özellikle Kırmıtlı ve Yeniköy arasında belirlenen bölgelere yerleştirildi. Kentimizdeki sulak alanda gözlemlenebilen 220 kuş türünün, ülkedeki kuş cennetlerinin bazılarından daha fazla olduğu gibi tür sayısı da sürekli artmaktadır. Kentimizdeki kuş türleri genellikle Ceyhan Nehri üzerindeki Aslantaş Barajı ile Selimiye köyü arasında bulunan Kastabala Vadisi sulak alanında görülmektedir. Bu anlamda Kastabala Vadisi'nin sahip olduğu doğal kaynaklar önemli."
Yılmaz, doğal yaşam alanlarının korunması için çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi.
Kaynak: AA