Finike'de Belediye Başkan Adaylarından Ortak Hareket Etme Kararı

Finike ilçesinde 30 Mart'ta yapılacak seçimler öncesi bir araya gelen belediye başkan adayları, bazı konularda ortak hareket edecek.

Finike Kaymakamı Mesut Yakuta başkanlığında bir araya gelen bazı siyasi parti ilçe başkanları ile belediye başkan adayları, seçimler öncesi bazı konularda ortak çalışma kararı aldı.
Toplantıda, Kaymakam Yakuta tarafından siyasi parti temsilcilerine seçimler öncesi uyulması gereken kanun ve kurallar anlatılarak, kanun ve kurallara hassasiyetle uyulması istendi.
Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, seçimler öncesinde bilboard, megalayt, raket gibi açık hava reklam panolarına yapılan tanıtımların aşırı masraflı olduğunu belirterek, reklam verilmemesi önerisini getirdi.
Öneriye CHP Finike Belediye Başkanı adayı Ömer Çırpar, MHP Belediye Başkan adayı Kaan Osman Sarıoğlu da destek verdi. Adaylar, ayrıca seçim sürecinde birbirlerine karşı centilmence davranma sözü verdi.
Yakuta, alınan kararın hem ekonomik israf hem de çevre kirliliğinin önlenmesi adına çok önemli olduğunu söyledi.

Kararın Türkiye'ye örnek olmasını dileyen Yakuta, demokratik bir ortamda halkın hür iradesinin sandığa yansıyacağı bir seçim süreci geçirmeyi ümit ettiklerini anlattı.
Kaynak: AA