Binlerce Keçiörenliye Ücretsiz Eğitim Desteği

Keçiören Belediyesi, KEÇMEK(Keçiören Belediyesi Meslek Edindirme Kursları), KADEM(Kadınların Eğitimine Destek Merkezi) ve KEDEM(Keçiören Eğitime Destek Merkezi) aracılığıyla binlerce Keçiörenliye ücretsiz eğitim desteği veriyor.

Binlerce Keçiörenliye Ücretsiz Eğitim Desteği
Meslek edindirme kursları vatandaşlara yeni iş kapıları açarken, KADEM kadınların diploma sahibi olmasında, KEDEM’ de öğrencilerin kişisel gelişiminde önemli rol oynuyor.
Eğitime nitelikli ve kalıcı yatırımlar yapmak isteyen Keçiören Belediyesi, bireylerin eğitiminde hükümetlerin yanı sıra yerel yönetimlere de sorumluluk düştüğü düşüncesinden hareketle uygulamaya koyduğu KEÇMEK, KADEM ve KEDEM hizmetleriyle Keçiören’i bir eğitim yuvasına dönüştürdü.

89 BRANŞTA EĞİTİM
89 farklı branşta meslek edindirme kursunun verildiği KEÇMEK bugüne kadar 120 bin kursiyere ücretsiz eğitim verildi.

Kadınların aile ekonomisine destek olmak ve iş bulmak için katıldığı bu kurslar, aynı zamanda bir rehabilitasyon merkezi işlevi görüyor. KEÇMEK, ücretsiz olarak verdiği sanat ve meslek eğitimlerinin yanında sergiler, seminerler fuarlar, yayınlar, yarışmalar, panel-konferans vb. organizasyonlar gerçekleştiriyor. KADEM ise, çeşitli nedenlerden dolayı eğitim hayatı yarıda kalmış olan kadınları dışarıdan açık ilköğretim ve lise bitirme sınavlarına hazırlıyor. Okuma yazma, açık ilköğretim ve lise olmak üzere üç ana grupta eğitim veren KADEM, birçok kadına okuma yazmayı öğretti ve çeşitli alanlarda eğitim vererek diploma sahibi yaptı.

85 BİN ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ EĞİTİM
Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla, dar gelirli ailelerin çocukları başta olmak üzere ilköğretim öğrencilerinin derslerine yardımcı olmak için açılan KEDEM de Keçiören’deki 10 ayrı merkezde öğrencilere hizmet veriyor. 85 bin öğrencinin takviye ders alarak ücretsiz eğitim gördüğü KEDEM, bir yandan çocukların okul başarısına olumlu katkıda bulunurken, diğer yandan halk oyunlarından satranca, havacılıktan tiyatroya, bilişimden spora varan çeşitlilikteki faaliyetleriyle de büyük ilgi görüyor. KEDEM merkezlerinde öğrenciler internet, bilgisayar, kütüphane gibi kaynaklardan yararlanabiliyor; ayrıca sosyal yönlerini geliştirecek satranç ve zeka oyunları, matematik, tiyatro, fen ve doğa dallarında kulüp faaliyetlerine katılabiliyor. KEDEM’lerde öğrencilerin motivasyonunu artırmak için şiir, hikaye, resim ve fotoğraf yarışmalarının yanı sıra piknik ve gezi organizasyonları da düzenleniyor

Kaynak: İHA