Ankarada 179 Kimsesiz Yaşlı ve Engelli Huzurevine Yerleştirildi

Başkentte kimsesizlerin kış aylarında soğuktan korunması ve rehabilitasyonlarının sağlanması için başlatılan "Kimsesizlerin Kimsesi Olma Projesi"nden, 2010 yılından bu yana 2 bin 987 vatandaş faydalandı. Proje kapsamında, 179 yaşlı ve engelli, sağlık kurulu raporları çıkarılarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın huzurevi ve rehabilitasyon merkezlerine yerleştirildi.

Ankara Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, 2010 yılından bu yana uygulanan "Kimsesizlerin Kimsesi Olma Projesi" ile Başkentte soğuk kış şartları sebebiyle zor durumda kalan muhtaç ve kimsesiz vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi sağlanıyor.
Proje kapsamında vakıf tarafından her sene kış aylarında hizmet veren misafirhaneyle devletin vatandaşa sunduğu sosyal hizmetler desteklenirken aynı zamanda hizmetten faydalanan vatandaşların sosyal rehabilitasyonu gerçekleştiriliyor.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fon Kurulu onayı ile finanse edilen projeden, 2010 yılından bu yana 2 bin 987 vatandaş faydalandı.
Proje kapsamında, görevli sosyal çalışmacı ve emniyet görevlilerinin ortak çalışmaları ile misafirhanede kalan kayıp 57 kişinin aileleri ile bağlantıları kuruldu, vatandaşların rehabilitasyonları sağlanarak ailelerine teslim edildi. Sosyal güvencesi olmayan 153 kişinin Genel Sağlık Sigortası kaydı yaptırıldı.
-21 kişiye ameliyat, 11 kimsesiz vatandaşa istihdam
Misafirhanelerde kalan ve sağlık hizmetine ihtiyaç duyan 86 kişinin hastanelerde tedavi görmeleri sağlandı, 21 kişi de ameliyat ettirildi. Ayrıca 11 vatandaşın diş, kol ve bacak protezi yaptırıldı. 11 kimsesiz vatandaş istihdama ve İŞKUR'a yönlendirildi.
Projeden faydalanan 179 yaşlı ve engelli, sağlık kurulu raporları çıkarılarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın huzurevi ve rehabilitasyon merkezlerine yerleştirildi.
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in göreve geldiği 2010 yılında başlatılan projeyle, 155 kişi kapasiteli misafirhaneden 2013-2014 kış döneminde 152 kimsesiz vatandaş faydalandı. Öte yandan iki araçla 24 saat boyunca Ankara sokaklarında taramalar gerçekleştiriliyor ve ihbar edilen vakalara gidilerek vatandaşların mağduriyeti önlenmeye çalışılıyor.
Kaynak: AA