Türk İş Adamları, Filipinler'de Ticari İşbirliği Anlaşmaları İmzaladı

Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) üyesi iş adamları, Filipinler'e yaptıkları gezide çeşitli alanlarda ticari işbirliği anlaşmaları imzaladı.

Türk-Filipin İşadamları Ticaret Odası (TCCP) Başkanı İrfan Karabulut'un davetiyle Filipinler'in başkenti Manila'ya giden ve burada ikili görüşmeler yapan heyet, çeşitli alanlarda ticari anlaşmalar yaptı.
KASİAD Gıda Komitesi Koordinatörü Mustafa Pir, Filipinler'in ticari potansiyeli olan bir ülke olduğunu belirterek, buradaki potansiyeli değerlendirmek istediklerini söyledi.

İş adamlarını burada önemli görüşmeler yaparak ticari anlaşmalar yaptığını ifade eden Pir, iki ülke iş adamları arasında karşılıklı ticari işbirliğin devamına karar verildiği bildirdi.
Pir, Mayıs ayında Filipinler'den bir heyetin Kocaeli'ye geleceğini dile getirerek, yapılan anlaşmaların iki ülke ticaretine önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.

Karabulut da iş adamlarının ziyareti öncesinde yatırıma ihtiyaç duyulan sektörleri heyet ilettiklerini belirterek, ülkede inşaat, gıda ve teknoloji sektörlerinde ciddi fırsatlar olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA